• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radnici "Goše" blokirali put i prugu Beograd-Niš

Izvor MONDO/Beta

Radnici fabrike "Goša", koji su zbog neisplaćenih zarada ušli u štrajk početkom marta, nastavili su proteste blokadom saobraćaja na putu Palanka-Topola i pruzi Beograd-Niš.

Radnici "Goše" koji su danas protestovali od devet do 10 sati, blokirali su pružni prelaz u palanačkoj Karađorđevoj ulici i drumski saobraćaj.

Kako javlja Beta, blokiran je drumski saobraćaj na putu Palanka-Topola i železnički saobraćaj na pruzi Beograd-Niš. Zaposleni u "Goši" pre tri dana su radikalizovali proteste blokadom pruge u Smederevskoj Palanci.

U Štrajkačkom odboru tvrde da su dosledni u svojim zahtevima i da nastavljaju proteste, ali i da nema pomaka u pregovorima sa rukovodstvom.

Rukovodstvo štrajkača naglasili su da obustava rada i protest nemaju političku pozadinu već se bore za svoju egzistenciju.

Radnicima, koji kažu da mesec dana nisu imali nikakva primanja, sredinom nedelje je uplaćeno po 100 dinara na tekući račun da bi se izbegla njegova blokada.

MAŠALA: Radnicima Goše uplaćeno po 100 dinara

Zaposleni u "Goši" bili su u štrajku od početka marta do sredine maja zbog neisplaćenih zarada, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica.

Bivši vlasnik "Goše", slovački "Žos Trnava", prodao je krajem marta fabriku kiparskoj kompaniji "Lisnart" za 4,2 miliona evra, ali radnici veruju da je reč o "poslovnoj akrobaciji" i da je fabrika i dalje u vlasništvu istih ljudi.

"Žos Trnava" državi, kako je pisala "Politika" Srbiji duguje oko četiri miliona evra na ime poreza i doprinosa za radnike.

Samim radnicima, prema pisanju tog lista, Slovaci duguju oko 1,8 miliona evra za zarade, dok se dobavljačima duguje više od milion evra.

Kompanija "Žos Trnava" kupila je "Gošu" iz Smederevske Palanke na aukciji početkom 2007. godine. U drugom nadmetanju "Goša" je prodata po početnoj ceni od 140,44 miliona dinara.

Komentari 14

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ja

Propala firma bankrot!Srecom smederevo blizu dodjite radite ovde!Ovde primaju radnici platu!

Nada

Protesti nicemu ne vode.Ukunite Samo razgovorom mozete doci do resenja..

Marija

Nema mesta panici niti strajku .

special image