• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sutra leže novac: NIS isplaćuje dividendu

Izvor Tanjug

Naftna industrija Srbije (NIS) isplatiće sutra akcionarima dividende putem Centralnog registra hartija od vrednosti, piše portal Wisebroker.

 NIS isplaćuje dividende Izvor: MONDO, Petar Stojanović
Izvor: MONDO, Petar Stojanović

Skupština akcionara je, podsećaju, u junu odobrila dividendu od 24,66 dinara po akciji bruto, odnosno, ukupan iznos od 4,02 milijarde dinara.

Kao i prethodnih godina, NIS je akcionarima podelio 25 odsto ostvarene dobiti koja je prošle godine iznosila 16,08 milijardi dinara, piše portal, a pravo na dividendu za 2016. godinu, navode, imaju svi akcionari koji su taj status imali na dan 17. jun 2017. godine.

NIS je prvi put akcionarima isplatio dividendu 2013. godine, a od tada je akcionarima kumulativno isplaćena dividenda od 41,13 milijardi dinara, odnosno 252,25 dinara po akciji, prenosi Wisebroker.


Tagovi

Komentari 13

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Istina

Kakve su ovo gluposti. Sto niste kupovali akcije NIS-a pa da imate novac nego kukate sto ste ostali na pet akcije. Uostalom, Srbija ima 30% NIS-a pa toliko dobija od dividendi a to sve ide u budzet. Samo hejtujete, podrzavate gubitase, pisete gluposti o stvarima koje ne razumete.

Buki

@Istina Kako ne vidis da je njima bitna kritika jer ne shvataju o cemu pricaju... Najvaznije da nam rade i dalje Fijat, Gosa, Sartid Smederevo, Beograd na vodi, Air Serbia... Rupe bez dna i decenijski gubitasi su ovom narodu vazniji od dobrog poslovanja... Samo da se ima za pivo i cigaru i da se nista ne radi

Интерполова потерница

Док се дивиденде исплаћују раднике на пумпама пљачкају, туку и убијају. Исти ти радници раде преко услужних агенција које су у власништву разних ликова из УО Нис - а. Компанија која је остварила највећи профит у држави раднике плаћа 22000 динара. Е јадни ли смо и бедни.

special image