• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dom sindikata je važan za Beograd!

Izvor MONDO/Tanjug

Potpuna obnova zdanja u centru grada doneće srpskoj prestonici koncertnu dvoranu spremnu za simfonijske orkestre, gradsku galeriju...

 Dom sindikata renoviranje Goran Vesić izjava Izvor: MONDO Sivački Goran
Izvor: MONDO Sivački Goran

Gradski menadžer Goran Vesic izjavio je da Beogradu nedostaju moderne koncertne dvorane, da je Dom sindikata odavno zaslužio da bude obnovljen, da dobije novu opremu i postane komforniji i ocenio da je obnova dvorane Doma sindikata važna za kulturu Beograda.

Vesic je za "Politiku" rekao da je novi zakupac ispunio zahteve Grada Beograda u vezi sa akustikom i proširenjem bine kako bi veliku dvoranu mogli da koriste i simfonijski orkestri.

"Prema dogovoru sa gradom, kompanija koja je zakupila i koja renovira dvoranu 'MCF megakom film' obezbedice prostor za gradsku galeriju na prvom spratu Doma sindikata" rekao je Vesic i dodao da je to što je ucinio direktor Dvorane Doma sindikata Igor Stankovic sjajan primer kako odgovorni poslovni ljudi mogu da ucine dobre stvari za svoj grad i kako novac može da se ulaže i u kulturu.

Gradski menadžer je naveo i da ce deo renovirane Dvorane Doma sindikata vec pocetkom sledece godine biti spreman da ponovo ugosti tradicionalne gradske manifestacije koje se tu održavaju kao što su Beogradski džez festival i Festival dokumentarnog filma, ali da veruje da bi deo drugih manifestacija kao što je FEST mogao da se održava ubuduce u Domu sindikata.

Stankovic kaže da ce velika dvorana doživeti najveci preobražaj i bice koncertna, filmska i pozorišna sala.

"Umesto 1.600 mesta, posle obnove imace 1.400 sa razmakom izmedu sedišta vecim nego do sada. Posebna pažnja bice posvecena akustici dvorane, koja ce zadovoljiti svetske standarde za klasicnu muziku, ali i za filmske projekcije. Balkon i dvadeset loža ostaju" precizira Stankovic.

On je naveo i da ce se nakon rekonstrukcije vredne i raritetne orgulje naci u turistickoj ponudi prestonice.

U prostoru od 6.250 kvadrata naci ce se cetiri bioskopske sale i jedna višenamenska, a osim filmskih projekcija, u njoj ce biti kamerna sala, a služice i kao sala za kongrese i manifestacije.

"Za pres centar, galeriju, decji edukativni kutak sa igraonicom rezervisan je prvi sprat, dok ce bar biti u velikom holu u prizemlju sa letnjom baštom isturenom ka Trgu Nikole Pašica. Iz hola ce, osim stepenica, do prvog sprata voditi i lift, a rekonstruisani Dom sindikata bice otvoren od 10 sati do jedan cas posle ponoci" rekao je Stankovic.

Bice zaposleno 120 radnika, dodao je Stankovic.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Beogradjanka

E aj Vesicu, odmori malo! Malo li mi je da gledam ono Novo groblje što ste napravili od Cvetnog trga...dnevno mi je muka od toga jer tu živim u Kralja Milana...o "fontani" bi mi već bilo previše za danas...

SERIJE