• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsednik na Koridoru 11: Biće sve u roku

Izvor Beta

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se izgradnja deonice tzv Koridora 11, od Surčina do Obrenovca, odvija u planiranim rokovima i da je zadovoljan kvalitetom radova kineske kompanije CCCC.

"Srbija u saradnji sa Kinom realizuje veliki broj projekata. Između dve zemlje postoji čelično prijateljstvo. Srbija podržava jedinstvenu Kinu, a Kina teritorijalnu celovitost, nezavisnost i integritet Srbije", rekao je Vučić prilikom obilaska deonice Surčin - Obrenovac.

Visoka delegacija

Radove na izgradnji deonice Koridora 11 od Surčina do Obrenovca obišli su i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Kinom i Rusijom Tomislav Nikolić, ambasador Kine u Srbiji Li Mančang i vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak.

Izgradnja te deonice, duge 17,6 kilometara, počela je u maju ove godine a planirano je da bude završena u roku od 32 meseca, do kraja 2019. godine.

Radovi su vredni oko 234 miliona dolara a finansiraju se kreditom kineske Eksim banke.

Na toj deonici biće most preko Kolubare i Save kod Obrenovca, dug oko 1,6 kilometara, kao i još šest mostova i četiri nadvožnjaka, a spajaće tzv koridore 11 i 10 preko obilaznice oko Beograda na petlji Surčin.

Do sada izrađen privremeni, čelični most dužine 968 metara i rade se temelji novog mosta, a na gradilištu na obrenovačkoj i surčinskoj strani ukupno su angažovana 232 radnika.

Do kraja ove godine trebalo bi da bude završena deonica Koridora 11 od Beograda do Preljine, duga 120 kilometara. U izgradnji je deonica od Obrenovca do Uba i od Lajkovca do Ljiga, a završene su deonice od Uba do Lajkovca i od Ljiga do Preljine.

Ministarka izvođačima:Pojačajte radove na Koridoru

Sa kineskom kompanijom CCCC(China Communications Construction Company) se pregovara i o nastavku izgradnje Koridora 11 od Preljine do Požege, o čemu su Srbija i Kina potpisale memorandum.

Namera Srbije je da bude rekonstruisan kompletan autoput do granice sa Crnom Gorom, a procene su da bi izgradnja deonice od Požege do Boljara koštala oko dve milijarde evra.

OBILAZNICA OKO BEOGRADA POČETKOM 2019.

Procena je da obilaznica oko Beograda treba da bude gotova za godinu i osam meseci, od dana potpisivanja ugovora, a to se očekuje u narednih mesec dana, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

"Trenutno čekamo od Eksim banke poslednju saglasnost da možemo da potpišemo ugovor o finansiranju u juanima. Procedura je trajala malo duže, upravo zbog toga što mi prvi put sada uzimamo kredit u juanima, a sve prethodne investicije Kine, zajedno sa Srbijom, kredite koje smo uzimali, uzimali smo u dolarima", rekla je Mihajlović prilikom obilaska radova na deonici puta Sučin-Obrenovac, koja bi trebalo da omogući spajanje Koridora 11 sa Koridorom 10.

Kompletna projektno-tehnička dokumentacija za obilaznicu je završena, istakla je ministarka i dodala da je izdata građevinska dozvola i da se trenutno vrše određene pripreme gradilišta.

Komentari 12

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

...

Ime te firme sve govori, ne moras nista vise reci Vucicu!

Munja

Botovi+autobus=🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔🍔

Hedona

Na Koridoru su bili svi, i drago mi da je Tomu lepo videti, jer je imao i on zasluge oko izgradnje puteva. Kineski investitori zaista rade dobro, brzo i kvalitetno naše puteve, i sa njihovom tehnologijom ne bi trebalo da bude daljih problema.

special image