• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Agrokor blokiran, ne može da proda Frikom

Izvor mondo.rs

Hrvatska kompanija Ledo, deo giganta Agrokor, potvrdio je da je 22. avgusta primio odluku iz Srbije o privremenoj meri zabrane raspolaganja nad udelima u Frikom d.o.o.

Privremena zabrana Trgovačkog suda je doneta na zahtev Sberbank Rusija, i sada je blokirano raspolaganje 100 odsto imovine Leda u Frikomu.

Trgovački sud u Beogradu je 7. juna2017. doneo odluku na zahtev Sberbank jer ona potražuje 100 miliona evra glavnice i 1,3 miliona evra kamate (na dan 25. maja 2017.), a koja proizlazi iz jemstva po ugovoru kredita potpisanog 21. februara 2017. godine, piše Seebiz.eu.

Vodeći proizvođač brašna propao zbog Agrokora

Ledo je pripremio žalbu.

Hrvatska kompanija takođe obaveštava javnost kako je Sberbanka pokrenula postupak arbitraže protiva Agrokora d.d. i 11 firmi garantora (uključujući Ledo) koji se odvija pred Londonskim sudom međunarodne arbitraže (LCIA), a u vezi sa 450 miliona evra datih Agrokoru.

Koliko će Srbiju koštati pad Agrokora?

Istovremeno je Ante Ramljak, šef državne prinudne uprave Agrokora, engleskom sudu podneo zahtev za priznavanjem učinaka te uprave u Engleskoj i Velsu. Stranke u arbitražnom postupku su prihvatile mirovanje arbitražnog postupka dok se pravosnažno ne odluči o zahtevu Ramljaka, a što se očekuje najranije u novembru 2017. godine.

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

ča Ča ča

A što je blokirano?

1389

Uzmite im sve! Ako radimo za druge, samo ne za njih!

Vuk

Nadam se da će im u Srbiji sve oduzeti i prodati bilo kojim drugim In. Fondovima ili Firmama, bilo bi najbolje našim... Jer oni ne dozvoljavaju još uvjek da naše firme izvoze tamo i da posluju, sem ovih koje su u sastavu Agrokora ili Atlanitks grupe.

special image