• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prvo rasprodaja najvrednijeg u PKB-u?

Izvor MONDO/Agencije

Poljoprivredna korporacija Beograd (PKB) prodaje 3,6 hektara zemlje za minimum 1,5 miliona evra. Dobar posao za parče zemlje?

PKB korporacija Beograd (PKB) oglasila je danas prodaju nepokretnosti i građevinskog zemljišta u Kovilovu ukupne površine 3,6 hektara po početnoj minimalnoj ceni od 1,5 miliona evra.

Na prodaju su ponuđene i dve parcele gradskog građevinskog zemljišta u Borči od 1,8 hektara i 1,2 hektara po početnoj minimalnoj ceni od 939.113 evra, odnosno 284.000 evra, navodi se u oglasu u listu "Politika".

Po ceni od 154 miliona - nema kupca

Ministarstvo privrede Srbije objavilo je 19. januara javni poziv za prikupljanje pisama investitora zainteresovanih za učešće u postupku privatizaciju PKB-a i četiri zavisna preduzeća - Poljoprivredna avijacija PKB, EKO - LAB, PKB Agroekonomik i Veterinarska stanica PKB. Na tender za prodaju PKB-a, raspisan krajem 2015, nije stigla nijedna ponuda, a početna cena za 51 odsto procenjene vrednosti stalne imovine bila je oko 154 miliona evra.

Pravo na podnošenje ponude imaju domaća i strana pravna fizička lica, a prodaja nepokretnosti će se sprovoditi prikupljanjem zatvorenih pismenih ponuda.

Rok za dostavljenje ponuda je 20. septembara, dok je javno otvaranje ponuda predviđeno 22. septembra.

Ministarstvo privrede priprema prodaju PKB korporacije, a za privatizacionog savetnika izabrana je kompanija Dilojt (Deloitte) koja treba da predloži najoptimalniji model prodaje, ceneći procenu vrednosti, strateški značaj firme, kao i iskazano interesovanje investitora.

Pisma o zainteresovanosti za privatizaciju PKB-a u februaru ove godine dostavilo je osam investitora iz Srbije i sveta.

Za PKB zainteresovani su jedno fizičko lice iz Kovina, dve kompanije iz Srbije, kao i kompanije iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Kine, Singapura i dve iz Velike Britanije.

Potvrđeno je da su pisma dostavile srpske kompanije Industrija mesa "Matijević" i MK Komerc, kao i Al Dahra iz UAE, dok pisma kompanija iz Velike Britanije, Singapura i Kine nose oznaku tajnosti i njihova imena ne mogu da budu objavljena.

PKB je jedno od najvećih poljoprivrednih preduzeća u Srbiji i proizvođača mleka u Evropi, zapošljava 1.782 radnika od kojih 120 u zavisnim preduzećima.

PKV raspolaže sa 28.520 Ha zemljišta od čega u državnoj svojini 5.050 Ha (popis 31.12.2015), a u svojini korporacije 23.470 Ha (popis 31.12.2015).

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Систем

Страшно, продајете производњу хране странцима. Колико је то лоше, ужас. Ми не можемо да више водимо рачуна ни оједној игли, а не о пкб-у...

Ratar

23000 hektara u svojini čijoj svojini za vreme komunjara oduzeto kulacima tj gazdama domaćinima da bi se sirotinja smirila sve to treba da se vrati vlasnicima neko je propisao krv da stekne tu zemlju a na silu im je oteto da ih nebi pojeo mrak pa ako sta pretekne gospodo onda na tender a ne ovako lovite u mutnom restitucija je u toku zašto da dajete nekom pare vratite ljudima OTETO gospodo na vlasti e ko vas nezna svi ste isti najbolji domachin iz bilo kog sela bih bolje vodio državu od vas FOTELJASI namazani

PETAR .

Sada ce nasi biz,npismeni da pricaju kako je to skupo njima i da je to namenjeno strancima. Oni vole pogodbe u cetiri oka .

special image