POTREBNO:
- pasta u obliku školjke, za četiri osobe
- maslinovo ulje, pola šolje
- karfiol, glavica srednje veličine
- kašika žalfije
- pola kašike kapra
- beli luk, kašičica
- rendana kora od pola limuna
- crveni i crni biber, so
- sir kravlji, srednje tvrd
- rikota sir, oko osam kašičica
- pekorino, ili neki drugi sličan stariji i jači sir, oko 100 grama
- kašika seckanog peršuna
PRIPREMA:
Pastu obarite. Na ulju propržite karfiol i pomešajte ga sa pastom. Dodajte žalfiju, kapar, beli luk, limunovu koru, biber, posolite.
Sve dobro promešajte, a potom dodajte rendani sir, i pola sipajte u nauljeni pleh. Preko toga stavite rikotu, a zatim ostatak smese. Na kraju dodajte rendani pekorino, peršun i još malo maslinovog ulja.
Pecite u rerni oko 30 mi nuta na 400 stepeni.
Pogledajte video:
Još sjajnih recepata pogledajte u:
Partizan izgubio u Istanbulu, crno-beli na 2-5: Fenerbahče ostavio crno-bele bez šansi
Teodosić promašio pobedu u Pioniru: Zvezda imala "+14" pa ispustila šampiona Evrope
Završena akcija spašavanja u Novom Sadu - 14 poginulih, troje povređenih, obratio se i Vučić
"Da se rekonstruisala nadstrešnica, ovo se ne bi desilo": Vesić najavio da će utvrditi ko je stavljao pečate i potpise
Crvena zvezda i Partizan izvan plej-of zone: Ovako izgleda tabela Evrolige posle sedam kola