POTREBNO:

- pasta u obliku školjke, za četiri osobe

- maslinovo ulje, pola šolje

- karfiol, glavica srednje veličine

- kašika žalfije

- pola kašike kapra

- beli luk, kašičica

- rendana kora od pola limuna

- crveni i crni biber, so

- sir kravlji, srednje tvrd

- rikota sir, oko osam kašičica

- pekorino, ili neki drugi sličan stariji i jači sir, oko 100 grama

- kašika seckanog peršuna

PRIPREMA:

Pastu obarite. Na ulju propržite karfiol i pomešajte ga sa pastom. Dodajte žalfiju, kapar, beli luk, limunovu koru, biber, posolite.

Sve dobro promešajte, a potom dodajte rendani sir, i pola sipajte u nauljeni pleh. Preko toga stavite rikotu, a zatim ostatak smese. Na kraju dodajte rendani pekorino, peršun i još malo maslinovog ulja.

Pecite u rerni oko 30 mi nuta na 400 stepeni.

Pogledajte video:

Još sjajnih recepata pogledajte u:

MONDO KUHINJI!