• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREGOVORI: Srpska fabrika a traktori indijski?

Izvor mondo.rs

Postoji ozbiljna šansa da se jedna od dve velike fabrike poljoprivrednih mašina u Indiji, Tafe i Mahindra (marka poznata i po proizvodnji džipova), doseli i u Srbiju.

 Proizvodnja traktora iz Indije u Srbiji Izvor: MONDO/Dragana Todorović

O eventualnom dolasku Indijaca u Srbiju pregovaraće srpski ministar poljoprivrede, na predstojećem susretu u toj dalekoj azijskoj zemlji, a dobrobit za ovdašnju ekonomiju bi bila ogromna ukoliko bi se taj plan ostvario.

Izvor: MONDO/Dragana Todorović

"Proizvodnja poljoprivrednih mašina je za jednu zemlju, posebno za Srbiju, veoma značajna. Za nas je možda i značajnija od jednog Fijata ili Železare, jer se u toj industriji zapošljava veliki broj kooperanata", istakao je ministar poljoprivrede, Branislav Nedimović, na dodeli nagrada najboljim poljoprovrednicima i uzboru "Intesa farmer 2017".

Požurite, ako se još niste prijavili za traktor

U Srbiji postoji mno obrazovanih i izučenih radnika za ovakvu vrstu proizvodnje a ministar je istakao da Tafe ima dugu istoriju saradnje sa IMT-om, i da su njihovi traktori veoma inovirana verzija onih najboljih serija propalog srpskog proizvođača.

"Šteta bi bilo da država daje subvencije a ratari kupuju strane traktore a možemo da proizvodimo naše, u Srbiji", rekao je Nedimović.

Ministar je prisustvovao petoj dodeli nagrade za najbolje popljoprivredne proizvođače - klijente banke Inteza - "Intesa farmer 2017", na kojoj su među više od 600 kandidata pobedili Zorica Kovačević iz Čerevića kod Beočina (voćarstvo), Robert Silađi iz Bajše kod Bačke Topole (stočarstvo), Vladimir Ostojić iz Sremske Mitrovice (ratarstvo), Dušan Petrovič iz Gospođinaca kod Žablja (povrtarstvo) i Stevica Marković iz Brestovca kod Leskovca (kategorija slow food).

Oni će ići na studijsko putovanje na međunarodni sajam poljoprivrede Agritech 2018 u Tel Avivu, u mau sledeće godine.  

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

neverovatno

A zasto je propala ako su pravili izvanredne traktore? Da nije u pitanju pljacka ili losa privatizacija? Da li je neko odgovarao zato tj da li je krivicno procesuiran? Cuj Mahindra, pa to je najjeftinija i najlosija marka traktora na svetu. Jos cete im dati 10000 po radniku d proizvode te krseve a kvalifikovane inzenjere i radnike prodati u jeftinu radnu snagu za Induse... Lepo, nema sta, vrhunski ste strucnjaci.

jox

@neverovatno Mahindra je jedna od najvecih fabrika traktora i terenskih vozila ,posedujem mahindra traktor od 2009godine trenutno ima 2900radnih sati i radi vrhunski bez i jedne kapljice ulja oko motora ili hidraulike,sto bi se reklo motor suv kao barut a imt traktori kupljeni stariji ili mladji samo sto se ne raspadnu kao da su iz 70tih godina proslog veka...toliko o kvalitetu...ne kazem da imt nije kvalitetan bio ali od 1990god izlaze sve losije serije i fabrika mora propasti...

special image