• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izvršitelj ipak ne prodaje CIP

Izvršitelj koji je oglasio javnu prodaju preduzeća CIP radi namirenja dugova Železnica Srbije prema radnicima obustaviće oglašenu prodaju jer su dugovi prema radnicima počeli da se izmiruju.

 Železnica Srbije - Izvršitelj povlači oglas o prodaji CIP-a Izvor: Ilustracija MONDO/Screenshgot CIP
Izvor: Ilustracija MONDO/Screenshgot CIP


Izvršitelj Nemanja Protić izjavio je da će u ponedeljak, 4. decembra, biti povučen oglas o prodaji tog preduzeća zbog dugova, preneo je portal Insajder.

"Radi se na rešenju"

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je ranije danas da se trenutno radi na poravnanju dugovanja Železnice Srbije prema radnicima, koje se sastoji od glavnog duga, sudskih troškova i kamata na dugovanja i da očekuju sporazumno rešenje problema.

Radnicima koji su tužili vlasnika CIP-a, Železnice Srbije, zbog neisplaćenih naknada za smenski rad dugovanja će biti isplaćena na rate u ovoj i sledećoj godini.

Protić je rekao da je deo novca već danas uplaćen na račun, dok će ostatak duga koji se odnosi na kamatu, sudske i izvršne troškove biti isplaćivan na rate u 2018. godini počev od januara.

Dodao je da je dogovor postignut na jučerašnjem sastanku izvršitelja i pravnih zastupnika radnika s predstavnicima Železnica Srbije i da je zahvaljujući tom dogovoru za sada obustavljena prinudna prodaja Saobraćajnog instituta CIP koju su izvršitelji, na ime naplate potraživanja, zakazali za 18. decembar.

CIP ide na licitaciju zbog dugova Železnica?

On je rekao da će sporazum o načinu isplate duga i garancijama biti potpisan tek nakon što na njegov račun legne prvi deo dogovorene uplate, odnosno deo obaveza prema radnicima.

"Prvo moraju da uplate deo novca koji se odnosi na glavni dug, pa ćemo tek onda potpisati sporazum. Glavnica duga, a to je samo kod mene 37 miliona dinara, bi trebalo da bude uplaćena najkasnije do 15. decembra. Tek kada se to desi skinuću založno pravo na udeo imovine CIP-a koje je upisano još u januaru ove godine. Kao garant ovog dogovora Železnice Srbije i Saobraćajni institut CIP priložiće blanko garancije ", kazao je Protić.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

VHS

A jel može da se proda sudski izvršitelj??

Kosmajac

Ce ga kupi izvrsitelj 😂😂😂

Marko

Šteta , kakvo je to razbojničko preduzeće koje košta narod nema te pojma.Svaki njihov projekat ili se prepravlja ili se radi ponovo iole kvalitetan kadar je odavno otišao iz CIP-a.

special image