• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NIS ne staje: Do 2025. ulažu još 2,2 milijarde $

Izvor Beta

Naftna industrija Srbije će do 2025. godine uložite u pogone u Srbiji 2,2 milijarde dolara, a prosečan godišnji rast profita biće od četiri odsto, isplanirao je Odbor direktora NIS-a.

Kompanija će investirati u projekte u Srbiji i regionu koji imaju maksimalni efekat na ukupno poslovanje.

"Projekat modernizacije rafinerijskih postrojenja, odnosno projekat povećanja dubine prerade Rafinerije nafte Pančevo ostaje ključni projekat za NIS u narednom periodu. Realizacija tog projekta, vrednog više od 300 miliona evra, omogućiće dodatnu diversifikaciju proizvodne palete proizvodima sa većim prinosom, ali i obezbediti snabdevanje tržišta visokokvalitetnim gorivima, što će doprineti i energetskojstabilnosti Srbije", ističe se u saopštenju.

U vrhu liste poslodavaca

"Usvajanje nove strategije razvoja omogućiće da NIS i u narednom periodu ostane veliki poslodavac koji značajno doprinosi budžetu Srbije uplatama po osnovu poreza i dividendi i ostane u samom vrhu liste najvećih domaćih investitora", navodi se u saopštenju NIS-a.

"Imamo najbolje gorivo u ovom delu Evrope"

Najavljeno je da će komercijalni rad postrojenja za duboku preradu sa tehnologijom odloženog koksovanja početi da radi u trećem kvartalu 2019. godine.

Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev je rekao da je dugoročni cilj da NIS postane vodeća energetska kompanija u regionu jugoistočne Evrope.

"Danas je NIS najveća i najefikasnija kompanija Srbije, jedan od ključnih energetskih igrača Balkana. Siguran sam da će dugoročna strategija NIS-a obezbediti da se ubuduće poveća konkurentna sposobnost kompanije na tržištima Istočne Evrope, a realizacija strateških projekata kompanije će omogućiti povećanje profitabilnosti poslovanja za akcionare", ocenio je predsednik Odbora direktora NIS-a i prvi zamenik generalnog direktora ruskog Gasprom njefta Vadim Jakovljev.

NIS je u vlasništvu Gaspromnjefta koji ima udeo u kapitalu od 56,15 odsto i Republike Srbija, koja poseduje 29,87 odsto akacija. Ostatak akacija pripada građanima, zaposlenima, bivšim zaposlenima i drugim manjinskim akcionarima.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image