• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rekord: "Pljušte" građevinske dozvole

Izvor MONDO/Agencije

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije saopštilo je da su u oktobru izdate 1.902 građevinske dozvole, što je najveći broj dozvola izdatih u jednom mesecu od 2007. godine, od kad se prati ta statistika.

Čak tri četvrtine svih dozvola u oktobru izdato je za zgrade.

Tokom ovog meseca prijavljena je izgradnja 1.725 stanova, što je 17,5 odsto više nego u istom mesecu prošle godine, dodaje se u saopštenju.

Za prvih 11 meseci, izdato je 16.776 građevinskih dozvola ili 50,5 odsto više nego u istom periodu 2016. godine, a 34,8 odsto više nego u celoj prošloj godini.

U Srbiji srušeno 500 nelegalnih objekata

Povećana je i vrednost građevinskih radova, za 49,5 odsto, a najveća građevinska aktivnost beleži se u Beogradskom, kao i Raškom, Rasinskom i Zapadnobačkom okrugu, dodaje se u saopštenju Ministarstva.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ja

Na Altini se gradi samo gmizu radnici...Zgrade nicu k'o pečurke posle kise...Ovo je neverovatno da se izida zgradurina za nekoliko meseci i da odmah svi stanovi budu useljeni.A zabranjena gradnja odavno.Nikad se vise nije izgradilo ovde, nego od kada je zabranjena gradnja.

Bojan

Povecanje broja izdatih gradjevinskih dozvola je pre svega posledica toga sto je saglasnost Protivpozarne policije pomerena na na kraj procesa izgradnje - dobijanje upotrebne dozvole. To prakticno znaci da mozete napraviti objekat a onda doci u situaciju da vam Protivpozarna policija, recimo, na prijemu objekta kaze da morate fasadu da radite od pocetka jer ne zadovoljava PP zahteve. Tako da, dok se ne poveca broj dobijenih upotrebnih dozvola, nema pravog napredka.

brane121

@Bojan pa ako si i u pravu...zar to opet ne vodi do povecanja i upotrebnih dozvola na kraju? Hoce li neki preduzimac srusiti zgradu jer su mu rekli da fasada ne valja ili sl.?

special image