• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezde koje su nas zauvek napustile (FOTO)

Izvor mondo.rs

Podsetite se velikana muzike i filma koji su preminuli u protekloj godini

Iako je 2016. godina važila za "paklenu" kada je smrt velikana u pitanju, i u 2017. smo se oprostili od mnogi muzicara, glumaca, glumica...

Podsetite se velikana srpskog filma i pesama koje nikada nece otici u zaborav

Neki su podlegli bolesti, drugi su izvršili samoubistvo, ali je neminovno da bez obzira na koji nacin otišli s ovog sveta, na njemu su ostavili neizbrisiv trag u svojim delima.

Džon Hurt

Glumac dva puta nominovan za Oskara, koji je cak 45 puta "umro" na velikom platnu, preminuo je samo nekoliko dana nakon 77. rodendana, 25, januara nakon duge borbe sa rakom pankreasa. Dva puta je nominovan za Oskara, za uloge u filmovima "Midnight express" i "Elephant man".

Bil Pakston

Bil Pakston, glumac kojeg smo videli u kultnim filmovima "Aliens", "Titanik" i Apolo 13", preminuo je u 62. godini 25. februara zbog komplikacija tokom operacije.

Cak Beri

Rok legenda Cak Beri preminuo je u 91. godini. Hitovi poput "Johnny B. Goode" i "Maybellene" obeležili su ne samo njegovu karijeru, vec i istoriju rokenrola. Preminuo je 18. marta u svom domu u Misuriju.

Kris Kornel

Slavni muzicar, voda bendova Soundgarden i Audioslave, preminuo je "iznenada i neocekivano" u Detroitu. Naden je mrtav u hotelskoj sobi 18. maja, a kasnije je proglašeno da se ubio.

Rodžer Mur

Slavni glumac Rodžer Mur preminuo je u 90. godini nakon krace borbe sa karcinomom. Mur je najširoj publici bio poznat kao treci glumac koji je igrao Džejmsa Bonda. Tu ulogu izneo je cak sedam puta, izmedu 1973. i 1985. godine.

Greg Alman

Greg Alman, jedan od osnivaca benda The Allman Brothers Band i bivši muž pevacice Šer, preminuo je u 70. godini zbog komplikacija usled raka jetre.

Adam Vest

Americki glumac Adam Vest, najpoznatiji po glavnoj ulozi u prvim ekranizovanim verzijama prica o Betmenu, koje su emitovane tokom šezdesetih godina prošlog veka, umro je u 89. godini posle krace borbe sa leukemijom.

Prodigy

Reper Prodigy je imao 42 godine, a preminuo je usled posledica anemije srpastih celija, od koje je bolovao od rodenja. Prodigy i Havoc osnovali su pocetkom devedesetih bend u Kvinsu i nazvali ga Poetical Prophets, da bi 1993. poceli da nastupaju kao Mobb Deep. Iako prvi album "Juvenile hall" nije bio dobro prihvacen, njihovo drugo izdanje "Infamous" upisalo se u anale hiphopa kao pravi njujorški klasik. 

Cester Benington

Frontmen benda Linkin Park Cester Benington (41) izvršio je samoubistvo u svom domu u Los Andelesu.Benington je izvršio samoubistvo na rodendan kolege muzicara Krisa Kornela, koji se obesio u maju ove godine i na cijoj sahrani je pevao u njegovu cast.

Džon Herd

Glumac Džon Herd, najpoznatiji po filmovima "Sam u kuci", pronaden je mrtav u hotelskoj sobi nakon što je doživeo srcani udar u 72. godini.

Sem Šepard

Zvezda filma "Dosije Pelikan" u kojem je igrao sa Džulijom Roberts i Denzelom Vašingtonom Sem Šepard, preminuo je u 73. godini. Glumac nominovan za Oskara preminuo je nakon duge i teške borbe s ALS-om "u domu u Kentakiju, okružen decom i sestrama

Džeri Luis

Jedna od najvecih figura šoubiznisa 20. veka Džeri Luis (91), glumac, reditelj, scenarista i veliki dobrocinitelj preminuo je prirodnom smrcu. Igrao je u filmovima "Otkaceni profesor", "To je ludi, ludi, ludi svet", "Potrcko", "Dan kada je klovn plakao"... Gostovao je u serijama "Simpsonovi", "Zakon i red: Odred za specijalne žrtve" i drugim.

Hari Din Stenton

Glumac Hari Din Stenton je preminuo u bolnici u Los Andelesu u 92. godini. Stentona je filmska publika znala iz drugog dela "Kuma", "Zelene milje", filmova "Osmi putnik"...

Hju Hefner

Hju Hefner, koji je u aprilu proslavio 91. rodendan, preminuo je prirodnom smrcu. Medijski magnat, multimilioner i covek koji je svetu doneo "zecice" preminuo je u "Plejboj" vili okružen porodicom i prijateljima.

Tom Peti

Tom Peti (66), cija je karijera trajala duže od cetiri decenije, preminuo je u bolnici nakon jakog srcanog udara. Petija je supruga pronašla bez svesti u njihovoj kuci i pozvala Hitnu pomoc, i roker je prebacen u bolnicu. Lekari su utvrdili da nema moždane aktivnosti usled nedostatka kiseonika, i pošto je roker u kartonu imao oznaku "Ne oživljavati", u prisustvu porodice i sveštenika aparati su iskljuceni.

Džordž Jang

Džordž Jang, producent i gitarista, preminuo je u 71. godini. Jang je bio najstariji brat Angusa i Malkolma Janga, a bend AC/DC saopštio je da "bez brata, ne bi bilo ni grupe".

Malkolm Jang

Kao dokaz da je ovo bila teška godina za AC/DC i Angusa Janga, svedoci i to da je nakon Džoržda, preminuo i legendarni gitarista i jedan od osnivaca rok benda AC/DC, Malkolm Jang, u 65. godini. Poznati gitarista i brat Angusa Janga preminuo je okružen porodicom, nakon što je tri godine patio od demencije.

Dejvid Kesidi

Americki glumac i pevac Dejvid Kesidi preminuo je  21. novembra u 68. godini, nedelju dana nakon što je hospitalizovan zbog otkazivanja bubrega i jetre. Kesidi, koji je u februaru ove godine otkrio da ima demenciju, proslavio se ulogom u seriji "Partridge Family" zbog koje je u to vreme važio za glavnog frajera medu tinejdžerkama. Nakon toga je zapoceo uspešnu muzicku karijeru, a iza sebe ima osam studijskih albuma. Javno se borio s alkoholizmom, a bankrotirao je 2015. godine.

Martin Landau

Slavni glumac Martin Landau, cija je karijera obuhvatila sedam decenija, preminuo je u bolnici u 90. godini. Karijeru je poceo kao crtac u studiju animiranih filmova, pre nego što je pedesetih zapoceo glumacku karijeru. Pojavio se u više od 200 filmova i serija i radio bukvalno do poslednjeg trenutka.

Grant Hart

Grancberg Vernon Hart preminuo je u 57. godini u Minesoti. Hart je bio poznat kao bubnjar i koautor pesama slavnog alternativnog benda Husker Du, a nakon raspada benda 1988. godine pokrenuo je solo karijeru.

Frenk Vinsent

Svi oni koji su gledali seriju "Sopranovi", uživali su u istaknutoj ulozi glumca Frenka Vinsenta koji je tumacio lik opakog gangstera Fila Leotarda. Ovaj popularni americki glumac, preminuo je u 79. godini, a razlog su komplikacije nastale tokom operacije srca kojoj je morao da se podvrgne nakon što je doživeo srcani udar prošle nedelje.

Heder Menzijes-Urih

Glumica koju pamtimo po ulozi Luize von Trap Heder Menzijes-Urih, preminula je u svom domu u 68. godini. Heder je svetsku slavu stekla u mjuziklu "Moje pesme, moji snovi" u kojem je glavnu ulogu igrala slavna Džuli Endrjuz.

Vorel Dejn

Hevi metal pevac Vorel Dejn, poznat kao frontmen bendova Sanctuary i Nevermore, umro je u Brazilu od srcanog udara.

Fets Domino

Legendarni Fets Domino, muzicar koji je inspirisao Elvisa Prislija, preminuo je u 89. godini. Domino je bio americki pevac i pijanista, koji se smatra jednim od rokenrol pionira.

Nelsan Elis

Nelsan Elis, glumac iz serije "Prava krv" (True Blood), preminuo je nakon srcanog udara. Elis je oduševio publiku kao Lafajet Rejnolds u seriji mreže HBO, toliko da su producenti odlucili da ga zadrže u celoj seriji, iako u knjigama njegov lik umire.

Mihael Nikvist

Švedski glumac Mihael Nikvist, najpoznatiji po glavnoj ulozi u trilogiji "Millennium", umro je u 57. godini nakon duge borbe s rakom pluca. Nikvist, cenjeni filmski i pozorišni glumac, svetsku je slavu stekao ulogom novinara Mikaela Blumkvista u filmovima "Muškarci koji mrze žene", "Devojka koja se igrala vatrom" i "Kule u vazduhu" - originalnoj švedskoj trilogiji "Millennium" snimljenoj po bestseleru Stiga Lašona.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zaista

Losa godina ,sad kad pogledam koliko je tu bilo tih legendarnih ljudi .

Diop

Kornel...

Maxy

Sve velikani

SERIJE