• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za otvaranje Narodnog muzeja 63 miliona dinara

Izvor mondo.rs

Vlada Srbije izdvojila je iz tekuće budžetske rezerve 63.226.000 dinara za nabavku izložbenog mobilijara za stalnu postavku i otvaranje Narodnog muzeja u Beogradu, prenose "Večernje novosti".

 Narodni muzej otvaranje Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Dok se na završetku gradevinskih radova na zdanju na Trgu republike radi punom parom, Vlada Srbije izdvojila je iz tekuce budžetske rezerve 63.226.000 dinara za nabavku izložbenog mobilijara za stalnu postavku i otvaranje Narodnog muzeja u Beogradu, objavljeno je u "Službenom glasniku".

"Svakodnevno se na okoncanju radova u Narodnom muzeju radi do deset uvece, tako ce biti ostvaren predvideni rok za njihov završetak, 31. mart. Mi potom pocinjemo da radimo na stalnoj postavci, kako bi ona bila gotova do kraja juna, kada ce publika, posle 15 godina od pocetka rekonstrukcije, moci da ude u obnovljeni Narodni muzej," rekla je za "Novosti", direktorka Bojana Boric Breškovic, koja se nedavno vratila iz Italije, gde je u Akvileji otvaranje izložbe naše krovne muzejske institucije "Blago i carevi - raskoš rimske Srbije", imalo veliki publicitet.

Iz tekuce budžetske rezerve Vlada je izdvojila i 18 miliona dinara za gostovanje ansambla ruske vojske "Aleksandrov" 24. juna u Beogradu.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zemun

Ne znam, po mom misljenju, za sad muzej ne treba otvarati. Razloga je puno, ali oni glavni su: austrija(namerno malim slovima) nam je odnela istoriju za vreme prvog sv rata, nemci su nam razorili sve sto smo cuvali vekovima. Sve dok se ne prikupe PRAVI podaci o istoriji Srbije, i kada se budu prihvatili ljudi poput Deretica, profesora Damjanovica i sl. e onda mozemo sa otvaranjem Mogu da zamislim sta ce sve biti stavljeno na izlog i ako se otvori muzej. Toliko!

special image