• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijani pišu: U Rimu ćuprija

Izvor mondo.ba

Aleksandar Kolarov i Edin Džeko, dvojica velikih prijatelja i saigrača u Romi, "spojeni" su sa našim nobelovcem Ivom Andrićem u tekstu italijanske "Gazete delo Sport" .

Italijanski novinar Davide Stopini iz "Gazzete delo Sport" napisao je priču o kapitenima reprezentacija Srbije i Bosne i Hercegovine, uz konstataciju "da su Edin Džeko i Aleksandar Kolarov rođeni pre 60 godina, možda bi Ivo Andrić njima posvetio nekoliko stranica čuvenog romana 'Na Drini ćuprija'".

Duboko prijateljstvo bosanskog muslimana i Srbina pravoslavne vere blizu je tog zamišljenog Andrićevog mosta, koji ih je prvobitno ujedinio u Mančester sitiju, a sada u rimskoj "vučici".

Njihovo prijateljstvo se najbolje oslikava na terenu, gde jedan drugog traže kao da su braća. Kolarov je Džeku uputio čak 96 tačnih lopti, što je najviše od svih igrača Rome. Primera radi, sledeći je Rađa Naingolan sa 56 preciznih pasova ka napadaču.

Na kraju teksta naglašeno je da je Džeko dugogodišnji kapiten BiH, a Kolarov odnedavno postao kapiten Srbije, ali da im nikad nacionalost nije predstavljala problem.

Ujedinili su se pod zastavom Mančester sitija i od tada su postali veliki prijatelji.

Sada u Rimu, s obzirom da je porodica Kolarova ostala u Engleskoj, srpski defanzivac je čest gost kod Edina u njegovoj kući. Srbin je bio jedan od najveselijih na nedavnoj proslavi Džekinog 32. rođendana.

Stopini je tekst zaključio snažnom porukom: "Zajedno se sve može. Na kraju, tako je i na Drini napravljen most".

Trenutno su Džeko i Kolarov razdvojeni zbog reprezentativnih okupljanja - "zmajevi" igraju u petak prijateljsku utakmicu protiv Bugarske u Razgradu, dok će "orlovi" odmeriti snage sa Marokom u Torinu.

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sajmon

Ovo je dokaz da je Kolarov kao i Dzeko veliki covek neopterecen nekim glupostima kao sto je vecina na Ex Yu prostorima opterecena..

special image