Nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći da hrana koju pripremate bude ukusnija, a kuvanje malo jednostavnije i zabavnije.
Spravica za sečenje kuvanih jaja na kolutove "radi" i na jagodama i na pečurkama.
Beli luk ćete lakše očistiti ako ga prvo malo protresete u zatvorenoj tegli. Ako vam nije potreban ceo, čen po čen ćete lakše očistiti ako ga pritisnete sečivom noža, tako da "kožica" popusti.
Ako treba da iseckate crni luk, prvo ga stavite u zamrzivač na dvadesetak minuta, tako vam neće suziti oči.
Limunove i pomorandže pre ceđenja malo kotrljajte dlanom po stolu, tako ćete ih lakše iscediti.
Leti će zaleđena zrna grožđa lepo rashladiti vino, ali ga neće razblažiti i pokvariti mu ukus.
Ako vam je komadić ljuske jajeta upao u šerpu ili činiju, pokvasite prst pre nego što pokušate da ga izvučete.
Ako meso treba da isečete na tanke šnite ili sitne kockice, stavite ga nakratko u zamrzivač, biće vam lakše da ga isečete.
Krompir kuvan u ljusci ćete lalše oljuštiti ako ga stavite u ledenu vodu.
Đumbir možete oljuštiti kašikom, to je mnogo jednostavnije nego da koristite ljuštilicu za voće i povrće.
Ako treba da prepolovite veću količinu čeri paradajza, složite ih na tanjir, poklopite ih drugim tanjirom i pažljivo ih presecite nožem - sve odjednom.
Jovanović spasao Partizan: Odbranio penal, "zaključao" gol i sačuvao tri boda za kraj godine!
Prvo oglašavanje Čede Jovanovića o razvodu: "Nešto se čoveku desi što ne može da sanja, ja sam to doživeo "
Ovo je trudna verenica ubijenog Nikole iz Kaluđerice: Napadači pucali kroz prozor, čula se vriska i škripa guma
Lalatović skočio na Dudića, novinari sprečili tuču! Pogledajte haos posle utakmice u Novom Sadu
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!