• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kina sprema mere za SAD - uzvraća po svaku cenu!

Izvor MONDO/Agencije

Kina će na protekcionizam SAD uzvratiti istom merom i "po svaku cenu", saopštio je Peking, prenosi "Blumberg", ocenjujući da je verbalni rat dve zemlje, zbog predloženih tarifa predsednika SAD Donalda Trampa na kineski uvoz - eskalirao.

"Kineska strana ce uzvratiti na isti nacin i po svaku cenu, i odlucno ce napasti, koristeci nove sveobuhvatne kontramere, kako bi cvrsto odbranila interese džave i svojih gradana", navelo je kinesko Ministarstvo trgovine u saopštenju objavljenom na svojoj zvanicnoj internet stranici.

Ministarstvo je dodalo da ce veceras u 20 casova održati brifing za medije u Pekingu.

Saopštenje je objavljeno nakon vesti da je Tramp sinoc dao nalog svojoj administraciji da razmotri uvodenje dodatnih tarifa na kineski uvoz u vrednosti 100 milijardi dolara, što je izazvalo novi pad akcija na americkim berzama.

Predsednik SAD-a se ovom prilikom pozvao na "nepravednu odmazdu Kine", koja je bila odgovor na Trampovu listu tarifa predloženih ranije ove nedelje, a koja se odnosi uvoz 50 milijardi dolara vredne kineske robe, podseca njujorška agencija.

Neocekivani potez Trampa preti da poništi napore vodecih americkih i kineskih trgovinskih zvanicnika koji nastoje da smire usijanu situaciju i da postignu sporazum koji bi mogao da spreci eskaliranje sukoba, ocenjuje "Blumberg".

Kurc: SAD se povlace sa scene, upada Kina

Predstavnici americke administracije su u protekla dva dana pokušavali da umanje strah od trgovinskog rata, pri cemu je glavni ekonomski savetnik Leri Kudlou izjavio u cetvrtak da bi SAD mogle i dalje da dodu do dogovora s Pekingom.

Cene evropskih akcija, americkih fjucersa i sirovina su pale nakon najnovijih pretnji Trampa, dok su prinosi na hartije od vrednosti porasli.

Komentari 13

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Neko

Kina je mnogo dobra zemlja . I ona podrzava Srbiju .

Markopfc

Zameniti dolare u bilo sta, evre tecimo nesrecne

Deks

Ovde se bira izmedju dva zla,a po meni manje je Amerika

special image