• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Srpskim privrednicima najveći štand u Prištini"

Izvor Tanjug

Srbija će na Međunarodnom privrednom sajmu u Prištini imati najveći izložbeni prostor od 500 kvadratnih metara, pišu danas prištinski mediji. Ali to se ne sviđa baš svima u biznis svetu Kosova.

Na sajmu koji počinje u sredu, važno mesto je dato preduzećima iz Srbije.

Apostrofira se i da će na sajmu biti istaknuta srpska zastava, dok, kako navode, "zvanični Beograd do sada nije dozvoljavao da se stavi zastava Kosova ni na jednoj manifestaciji koja se održava u Srbiji".

Protest lokalaca

Klub proizvođača Kosova pozvao je danas privrednike sa Kosova i Metohije da bojkotuju sajam ''Priština 2018'' zbog velikog broja kompanija iz Srbije koje imaju štandove na ovoj manifestaciji, prenosi Koha ditore. Taj klub proizvođača je nezadovoljan što je od 174 kompanije koje učestvuju na sajmu, koji počinje sutra, više od polovine iz Srbije, a da u proteklih 19 godina nijedna kosovska kompanija nije pozvana da učestvuje na nekom sajmu u Srbiji.

Prostor koji je rezervisan za srpske preduzetnike, piše Koha Ditore, kojeg je uredila i organizovala Privredna komora Srbije, "ima boje zastave Srbije: tepih je plave boje, stolice su crvene, a stolovi su bele boje".

Podsećaju da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pre nekoliko dana pozvao srpske preduzetnike da masovno učestvuju na sajmu.

"On je izneo podatak da Srbija izvozi robu od vrednosti od jedne milijarde evra na Kosovo", piše Koha i dodaje da je Kosovo u toku jedne godine uvezlo robu iz Srbije u vrednosti od više od 400 miliona evra.

Više od 150 srpskih privrednika iz 70 kompanija, učestvovaće od 18. do 21. aprila na Međunarodnom sajmu privrede u Prištini i prvi put će se na tom sajmu predstaviti potencijalnim partnerima sa kosovskog tržišta i iz drugih ekonomija regiona.

Tagovi

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zvekan

S tim ga i na neki nacin priznajemo ili.....

Siffi

Srbija na Kosovo plasira robu 200 puta više ,nego u bratsku Rusiju...

Baobab

@Siffi to je istina, naši proizvodi jednostavno niti imaju reklamu niti su konkurentni na tako velikom i zahtevnom tržištu, ne pričam na pamet živim u Moskvi. Retko vidjam naše proizvode, svega nekoliko artikla. To je do nas sami smo krivi. Rusi me često pitaju zašto je to tako.

special image