• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tramp proteruje 'mercedese' s Pete avenije

Izvor mondo.rs

"Koliko 'ševroleta' vidite na nemačkim ulicama? Ne mnogo, možda nijednog ne vidite tamo. To je nefer prema SAD."

Predsednik SAD Donald Tramp se nada da ce uspeti da zabrani prodaju "mercedesa", "audija" i drugih nemackih automobila, prenosi nemacki magazin Virtšafts Vohe (WirtschaftsWoche).

Tramp pokrenuo trgovinski rat s EU

U clanku oni citiraju neimenovanog diplomatu koji je rekao kako je Tramp preneo francuskom predsedniku Makronu kako ce on zadržati svoju trgovinsku politiku "dok se i poslednji 'mercedes' ne skloni na njujorške Pete avenije".

"Kada se šetate Petom avenijom, vidite samo parkirane 'mercedese'", izjavio je Tramp. "To je nefer prema SAD. Koliko 'ševroleta' vidite na nemackim ulicama. Ne mnogo, možda nijednog ne vidite tamo. Ovo je jednosmerna ulica".

Osim Mercedesa, nove mere se odnose i na drugi nemacke proizvodace, kao što su BMW i nemacki brendovi Folksvagen grupacije.

Pre nedelju dana, Amerika je uvela nove carine (do 25 odsto) na uvoz automobila. Tim povodom americki sekretar za trgovinu je izjavio kako "postoje dokazi da je decenijski uvoz automobila uništio domacu autoindustriju."

Ove mere ce, prema Trampu, omoguciti nove poslove za americke proizvodace automobila.

Nemacki magazin nije pojasnio kako ce Tramp blokirati prodaju.

Inace, Nemacka je evropski izvoznik automobila u SAD, a najveci nemacki proizvodaci imaju i svoje fabrike na tlu SAD-a. U njima se prave modeli koji se prodaju ne samo u Severnoj Americi, vec i u širom sveta, poput BMW-ove fabrike u Spartanburgu, u kome se proizvodi vecina modela iz BMW X serije.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobracaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našoj Facebook stranici – MONDO Automobili.

Komentari 19

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ваљевац Паја

Pas, auto i patike moraju da budu nemacke ostalo je ne bitno.

Gagi

Bogati ljudi kupuju ono sto je najbolje a Mercedes,BMW i Audi su proizvodjaci sa kojima niko ne moze da se meri bas kao i sa nemackom autoindustrijom koja je najjaca i najbolja na svetu.

SKOJevac

A nama zameraju preveliki uticaj politike i države na ekonomiju! Ha!

special image