• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šteta iz protesta: Propadoše kupine u Baču

Izvor mondo.rs

Proizvođači kupine u Plavni kod Bača, zbog niske otkupne cene odlučili su da ne beru kupinu. Šteta se procenjuje na više od stotinu hiljada evra. ...

 Kupine u Baču neobrane zbog niske otkupne cene Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac
Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac



Pre tri godine na zasadu kupine od dva hektara Stipan Kaplar iz Plavne zaradio je oko tri miliona dinara. Cena po kilogramu tada je bila preko stotinu dinara, piše RTV Vojvodina.

Njemu i ostalim proizvođačima kupine u Plavni kod Bača, hladnjačari sada nude svega trideset dinara po kilogramu. Po toj ceni proizvođači su u gubitku, jer ne mogu da plate ni radnike.

„Mislim da je ovo postalo sve više da mafija radi posao. Trgovci prekupci, da na tom nivou se nešto dešava. Nije tačno da takva roba ne treba nigde.

Ovo što nam nude cenu od trideset dinara to je sramota. Tu je uloženo para i para. Berači neće ispod dve stotine dinara na sat, to je katastrofa. Ovde će biti negde oko četiri vagona kupine koja će propasti, ni jedno branje nije pređeno, to je prezrelo", kaže Kaplar.

Uz ovakvu otkupnu cenu bez posla ostaju i berači, javlja RTV.

Malinari prekinuli blokadu

Komentari 12

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Владимир

Страшно. А онда 250 грама продају за 199 динара у маркетима. Срамота и ужас...

Milos83dcl

Drugari, malina 60-80, visnja 25, kupina 30, jagodu prepolovili u odnosu na proslu godinu, za psenicu nude 8 dinara (skuplje je jaje). Kazu hiperprodukcija malina, ministar je resio problem, trt mrt... Pa jel hiperprodukcija svega???!!! Ispade da su srpski poljoprivrednici najvredniji u novijoj istoriji... Mislite o tome... Ja bih pre rekao da je nesto drugo u pitanju

Serbia forever

Oberi i napravi matični sok, pa tako prodaj! Nemoj da daješ mafiji ni kad je cena 100 dinara kilogram, a beračima ponudi procenat kupine, koji oberu!

special image