Ako ste u potrazi za brzim desertom, koji osim toga što je ukusan može i da stoji nekoliko dana (ako ga ne smažete odmah), ovo je recept za vas!
SASTOJCI:
240 grama brašna
2 kašičice soli
¾ kašičice praška za pecivo
250 grama maslaca
80 grama smeđeg šećera
80 grama kristal šećera
2 jajeta
2 kašičice ekstrakta vanile
200 grama mlečne čokolade
80 grama crne čokolade
PRIPREMA:
U činiju stavite maslac i obe vrste šećera, mutite mikserom dok ne postane penasto. Dodajte jedno po jedno jaje, mešajući sve vreme, i na kraju ekstrakt vanile.
Dodajte brašno, prašak za pecivo i so, i mutite na nižoj brzini dok ne dobijete glatku smesu. Čokoladu izlomite na komadiće, i umešajte je varjačom. Prekrijte plastičnom folijom i ostavite u frižideru najmanje dva sata.
Zagrejte rernu na 180 stepeni, i dno velikog pleha prekrijte papirom za pečenje. U zavisnosti od veličine pleha, možda ćete morati da pečete keksiće u dve ture, jer se od ove količine sastojaka dobija 20 komada. Od testa napravite 20 kuglica, malo ih spljoštite i poređajte na papir za pečenje sa razmakom od oko pet centimetra – raširiće se dok se budu pekli, a ne želite da se spoje ili "guraju" u plehu. Pecite ih oko 14 minuta, dok ne dobiju zlatnosmeđu boju. Pustite da se malo ohlade i navalite!
SAVET: Ovaj recept možete i prilagoditi raznim dodacima - dodajte testu malo ovsenih pahuljica, ili malo kakao praha, zamenite čokoladu suvim grožđem... Birajte svoj omiljeni dodatak i uživajte!
Ovo je sastav Zvezde za Štutgart: Šok na golu, ni Ilić ni Glazer!
Partizan se hitno oglasio zbog Mirotića: Evroliga reagovala, klub podneo i krivične prijave!
"Napala me je pod dejstvom alkohola, to je istina!" Prvo oglašavanje Slobode nakon incidenta na parkingu
Srbija dobija organizaciju Evropskog prvenstva sa Albanijom? Radujko razgovarao sa UEFA, otkrio sve!
Mondo ukrštenica za 27. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!