• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počeli radovi:Velika rekonstrukcija Trga Republike

Izvor MONDO/Agencije

Radovi na rekonstrcukciji centralnog gradskog trga, Trga Republike, počeli su danas, a njihova vrednost je 922 miliona dinara.

 Trg Republike rekonstrukcija 2018 Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Radovi ce trajati 420 dana, a izvodice se u dve faze, prva do 1. marta naredne godine, kada ce se uredivati sam trg, i druga, nakon toga.

Zamenik gradonacelnika Goran Vesic u prvoj fazi, do 1. marta saobracaj ce se odvijati nesmetano, ali ce u drugoj biti privremeno zaustavljan, kako budu tekli radovi.

"Trg Republike ce biti formiran kao pravi gradski trg, bice postavljene granitne ploce, uklonjene žardinjere koje smetaju, kao i oko 150 fizickih prepreka na samom trgu", rekao je Vesic novinarima.

On je pojasnio da radovi nece obuhvatiti samo trg, vec i Makedonsku ulicu do Doma omladine, Kolarcevu skoro do pocetka Terazija, Francusku ulicu ispod Narodnog pozorišta, kao i Vasinu do zgrade Narodnog muzeja.

Radovi na Trgu Republike i uživo putem linka

Bice formirano nekoliko novih drvoreda, duž Kolarceve, Makedonske, kao i prema "Staklencu", što ce, kaže, biti uvod u izgradnju zgrade Opere i Baleta, koji ce se naci na mestu sadašnjeg tržni centra.

Takode, na trgu ce drugacijim kamenom biti obeležena dva mesta - prostror gde se nalazila cuvena Stambol kapija, kao i mesto gde su sahranjeni Crvenoarmejci, koji su oslobadali Beograd, a ciji su posmrtni ostaci prebaceni na Groblje oslobodilaca Beograda.

Vesic je podvukao da ce se raditi 24 sata, a da ce gradani moci da vide kako teku radovi u svakom momentu na sajtu Direkcije za gradevinsko zemljište, jer su na gradilištu postavljene kamere.

"Ocekujem da kompanija 'Štrabag', koja je dobila posao, uradi sve na vreme. Oni imaju veliko iskustvo, a ovde je sve pod zaštitom", rekao je Vesic.

Komentari 17

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nikolina

Bice to moderan i lep trg na kome ce nasi gradjani i turisti uzivati.

Fudbaler

Trg Republika zaista treba da grad bude moderan , i lepo urađen.Trg Republike treba da promeni izgled.

СГ

Овај коњ десет година јаше у истом правцу 😁

special image