• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odsad daleko brže i jeftinije do zapisnika o udesu

Izvor mondo.rs

Građani više neće morati da dolaze u policiju da lično uzimaju zapisnik, niti će više plaćati taksu za izdavanje

 Brže do zapisnika o uviđaju saobraćajnih nezgoda Izvor: MONDO, Lana Stošić

Izvor: MONDO, Lana Stošić

Od ponedeljka počinje sa radom sistem za digitalno prosleđivanje zapisnika o uviđaju saobraćajnih nezgoda i prateće dokumentacije Udruženju osiguravača Srbije, koji će omogućiti građanima da brže i efikasnije ostvare svoja prava.

"Zapisnik o uviđaju, koji sačine, saobraćajni policajci ubuduće će slati direktno na server Udruženja osiguravača Srbije, tako da građani više neće morati da dolaze u policiju da lično uzimaju zapisnik, niti će više plaćati taksu za izdavanje njegove papirne verzije. Zahvaljujući ovom sistemu osiguravajuće kuće će građanima moći da u najkraćem mogućem roku isplate odštetu", rekao je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, koji je prisustvovao prezentaciji rada ovog sistema u Saobraćajnoj policijskoj ispostavi "Zapad" u Novom Sadu.

Ministar je istakao da se ova procedura digitalne razmene dokumenata odnosi isključivo na saobraćajne nezgode u kojima je nastala samo materijalna šteta, a za koje je vršen uviđaj od strane policije.

„Uvođenjem ovog sistema, Ministarstvo unutrašnjih poslova je nastavilo da digitalizuje svoje usluge za vozače, kao što smo to već uradili i sa produžavanjem vozačkih i saobraćajnih dozvola i polaganjem vozačkih ispita“, rekao je Stefanović, koji se zahvalio Udruženju osiguravača Srbije koje je zajedno sa MUP -om razvilo ovu aplikaciju.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našoj Facebook stranici – MONDO Automobili.

Komentari 5

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

monet

a sta cemo ako se ne slazem sa zapisnikom? on dakle sad moze bez mog znanja da napise sta hoce u zapisniku i da ga prosledi osiguravajucoj kuci?

Resnicanin

Ja se samo nadam da ce na ovaj nacin da se smanje mogućnosti za moguće malverzacije sa zapisnicima.

Tačno

Pre godinu dana bio udes, ja oštećen i uviđaj protekao OK, međutim nikad da čovek uradi zapisnik, urgirao sam 3 ili 4 puta, osiguranje ne može da isplati štetu, i dobijem nakon 4 meseca zapisnik, platio oko 1.000 din., ali naravno to refundiraju

special image