• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za EPS rade i ROBOTI

Izvor Tanjug

U Kolubari Metal počeo je da radi robot za zavarivanje bagera, prvi takav robot u Rudarskom basenu Kolubara i Elektroprivredi Srbije.

 EPS nabavio robota za zavarivnje u RB Kolubara Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović
Ilustracija
Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović


Vršilac dužnosti direktora EPS-a Milorad Grčić je u posetio Kolubara Metalu rekao da je EPS je započeo modernizaciju RB Kolubara, a krajni cilj je da Kolubara Metal u narednih pet godina bude na nivou da može sama da napravi rotorni bager - glodar.

Povrtak otpisanih

Naveo je da Kolubar Metal ima svoje mesto u budućnosti, iako je neko u prethodnom periodu bio otpisao. "Da možemo sami svojom pameću i opremom da izgradimo kompletan glodar u nekom narednom periodu. Mislimo da to nije mnogo daleko i da ćemo za možda oko pet godina moći da se pohvalimo da nam niko ne treba da imamo naše mašine", zaključio je Grčić.

 Vrednost instaliranog robota je 24 miliona dinara, a njegov rad za čak sedam ili osam puta smanjuje brzinu varenja papuče bagera.

U pitanju je mašina za zavarivanje "panasonik TM - 1800WG III", a Grčić napominje da je robot skoro nabavljen i istestiran i da je sada već u punoj upotrebi.

"To je samo prvi korak u odnosu na ono što planiramo da uradimo u predstojećoj modernizaciji Kolubare Metala", naglasio je Grčić.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image