• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo koliko će kome biti povećane plate

Izvor Tanjug

Prema uputstvu za pripremu budžeta za 2019. godinu zaposleni u javnom sektoru sledeće godine mogu očekivati uvećanje plata od sedam do 12 odsto, objavilo je Ministarstvo finansija.


Najveće povećanje mogu očekivati zdravstveni radnici i to 12 odsto medicinski i stomatološki tehničari, a uvećanje od 10 odsto doktori.

Sužbenici Ministarstva unutrašnjih poslova, Bezbednosno-informativne agencije i Ministarstva odbrane mogu očekivati devet odsto uvećanja plata.

Devet odsto uvećanja plata planirano je i za zaposlene u osnovim i srednjim školama i u ustanovama visokog obrazovanja, ali i radnicima socijalne zaštite.

Uvećanje od 8,5 odsto mogu očekivati zaposleni u Poreskoj upravi i Upravi carina, dok će drugi zaposleni u javnom sektoru, prema projekcijama Ministarstva finansija, imati sedam odsto uvećanja.

Takođe, u 2019. osnovica za obračun i isplatu plata sudija isplaćivaće se 70 odsto iz izvora prihoda budžeta, a 30 odsto iz prihoda ostvarenih po osnovu naplate sudskih taksi koje pripadaju pravosudnim organima.

Ministarstvo finansija objavilo je danas i da će privredni rast ove godine iznositi 4,2 odsto, a u 2019. godini 3,5 odsto.

Prvobitna projekcija privrednog rasta za 2018. revidirana je sa 3,5 odsto na 4,2 odsto na bazi kretanja u prvoj polovini godine, uspostavljenih trendova ključnih varijabli i kratkoročnih makroekonomskih indikatora, navedeno je u Uputstvu za pripremu budžeta u 2019. i projekcijama za 2020. i 2021. godinu, koje je doneo ministar finansija Siniša Mali.

Komentari 106

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

MIlutin

A nas u posti Niko I nespominje a jedno od najuspesnijih preduzeca a najmanje plate zaista bruka!

Palmica

Tri hiljade za gospodina,dve hiljade za gospodju I hiljadarku za postara da okrpi pantalone

Vidim Ja Zasto Je On Srecan

Pa on misli da poveca plate samo zenama.... On misli eeee....

special image