• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EU reagovala! Traži hitno objašnjenje Prištine

Evropska unija je zatražila hitno razjašnjenje o, kako su naveli, neočekivanoj odluci Vlade Kosova da uvede povećanje taksi na 10 odsto za proizvode koji se uvoze iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Maja Kocijančič, portparolka visoke predstavnice za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogherini, navela je da ove mere predstavljaju jasno kršenje Cefte (Centralno evrpski sporazum o slobodnoj trgovini), preneo je RSE.

"Evropska unija očekuje da se Kosovo, koje trenutno predsedava Ceftom, u potpunosti pridržava obaveza iz CEFTA i da opozovu ovu meru", navela je Kocijančič u reagovanju.

Odluka vlade Kosova podriva regionalnu sardanju, uključujući i regionalnu ekonomsku oblast, i nije na liniji sa principima koji su predviđeni Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju EU sa Kosovom, piše u saopštenju.

Kosovo ponovo udara: 10% veći porez Srbiji i BiH

Ranije danas Vlada Kosova usvojila je odluku o uvođenju zaštitnih mera za uvoz svih proizvoda koji se proizvode u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Mera podrazumeva taksu od 10 odsto na sve proizvode koji se uvoze na Kosovu sa poreklom iz Srbije i BiH, osim na proizvodi međunarodnih brendova koji se proizvode u te dve zemlje.

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Владимир

Тако нешто треба одговорити истом мером.

Realan

Odmah uvesti 20 posto na baklave sa kosova, posto samo to proizvode dole...

Amater

@Realan Nema sta sve ne proizvode dole. U Bosni,Bingo marketi su preplavljeni proizvodima sa Kosova. Ja kad udjem u taj Bingo,obavezno moram da gledam gde je sta proizvedeno. Ako je made in Kosove,odmah ga vratim na policu. ;)

special image