• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Đilas i Šolak žele da unište Telekom"

Izvor Tanjug

Predsednik Srbije Alekandar Vučić izjavio je danas da Telekom nije javno preduzeće i da mora da se ponaša odgovorno na tržištu, a da Dragan Đilas i Dragan Šolak žele da ga unište, kako bi imali potpuni monopol u Srbiji.


"Oni bi želeli da unište Telekom kao akcionarsko društvo u kojem i država ima određeni udeo, za račun interesa jedne kompanije i dvoje, troje lica koji bi želeli da imaju potpuni monopol u Srbiji", rekao je Vučić novinarima u Helsinkiju, upitan da prokomentariše kritike povodom akvizicije kablovskog operatera Kopernikus od strane Telekoma.

On je istakao da se Telekom na tržištu takmiči sa SBB, najvećim kablovskim operaterom Dragana Šolaka, u kojoj, kaže Vučić, i Đilas ima velike interese zbog prodaje Dajrekt medija i sopstvene zgrade.

Vučić je podsetio da se svojevremeno jedini zalagao da se Telekom privatizuje.

"Bio sam usamljen u Srbiji, a ti stručnjaci iz Saveza za Srbiju su nam govorili - ne, pobeđujte na tržištu uz podršku sindikata i drugih. Danas se vidi da štite svoje privatne i finansijske interese i da ih baš briga za radnike i budućnost Telekoma", rekao je Vučić.

Kaže da mu je najgluplji komentar bio taj da kablovski operater Kopernikus vredi više od PKB.

"A kako to da Šolakov...i to što su kao kupili KKR, pa bi hteli da kupe Prvu, B92, da imaju sve televizije i kablovske operatere pod svojom kontrolom. Kako to košta dve i po milijarde? Nisam ja dao Kopernikusu da to košta 200 miliona, to je Kopernikus u njihovo vreme napravio vrednost da košta 200 miliona", rekao je Vučić.

"Ne valja da neko drugi ima svojih 200 miliona, a dve i po milijarde, to je u redu. Šta, svi su kreteni u Srbiji, samo su oni pametni. Država glupa, treba da izgubi sve što treba i ne treba, čak i kad se ne meša, akcionarska društva isto, samo Šolak i Đilas treba da budu bogati. To je lepa želja, ali neće se država uništavati da bi oni bili još bogatiji, a država siromašnija", rekao je Vučić.

Komentari 22

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

xl

Neverovatno, prdsednik drzave se cudi po kojoj ceni se kupuju ili prodaju drzavna ( javna ) preduzeca.

Milica

Djilas je ceo zivot na racun drzave punio svoje dzepove i sad kad to ne moze sad pokusava sve da tu zemlju od koje je imao toliko koristi na sve nacine unazadi i prikaze sadasnju vlast kao neodgovornu, kao sto je on.

Vukašin

Dva veoma loša čoveka, nemam reči!

special image