Šaran je gotovo nezaobilazan na trpezi posnih slava, ali naravno, ne morate da ga spremate samo za slavu.
Potrebno:
dva kilograma šarana
dva decilitra belog vina
pola decilitra ulja
pet čenova belog luka
kašika peršuna
dve kašičice soli
pola kašičice bibera
jedan limun
Priprema:
Dobro očistite šarana, operite, prosušite i isecite na jednake potkovice. Sitno isecite beli luk i peršunov list. U vatrostalnu činiju sipajte ulje i stavite isečenu ribu, a zatim blago promešajte kako bi ulje "obložilo" komade ribe.
U svaki komad šarana utrljajte beli luk, peršunov list, so i malo bibera. Složite šarana u vatrostalnu posudu, i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni Celzijusa.
Nakon toga, sipajte belo vino preko šarana i ostavite u rerni još oko 20 minuta, dok se riba ne zapeče do zlatno žute boje i ne postane hrskava.
Isecite limun na kolutove i poslužite ga sa gotovim pijanim šaranom.
Kako vi spremate šarana? Pišite nam u komentarima...
"Dok sam živ, plakaću za njima": Goran Vesić kroz suze objasnio zašto podnosi ostavku (Video)
Zvezda od dominacije do problema u Pioniru: Trojkaška rapsodija, drama i pobeda u derbiju kola!
Zvezda bez sedmorice važnih igrača na Barselonu: Muke za Milojevića, startna postava se već zna
Dominacija Partizana u Železniku: Ubedljiva pobeda za 7-0, razigrao se i Vašington
Goran Vesić podnosi ostavku!