Riba je uvek dobar izbor za obrok, a evo i kako da je spremite da bude veoma, veoma ukusna. 

Potrebno:

tri pastrmke (oko 900 grama)

so po ukusu

tri kašike suvog biljnog začina

50 grama brašna T-500

jedan decilitar suncokretovog ulja

sok od limuna

Priprema:

Pastrmku je pre pripreme potrebno očistiti, ako je kupite svežu. To ćete uraditi tako što ćete iseći uzduž trbušni deo od glave do repa i izvaditi iznutrice. Bitno je i da otklonite škrge iz glave, kako pastrmka ne bi bila gorka. Zatim ribu dobro operite vodom i stavite da se malo ocedi. 

Svaku ribu posolite po ukusu, a onda u svaku ribu rasporedite po unutrašnjosti kašičicu suvog biljnog začina. Zatim svaku ribu uvaljajte u brašno i ispržite u vrućem ulju. 

Da se kožica ne bi skidala tokom prženja ribe, pržite je na umerenoj temperaturi, dok ne porumeni i ne dobije krckavu kožicu sa jedne strane, a onda okrenite na drugu. 

Kako vi spremate pastrmku? Pišite nam u komentarima...