Riba je uvek dobar izbor za obrok, a evo i kako da je spremite da bude veoma, veoma ukusna.
Potrebno:
tri pastrmke (oko 900 grama)
so po ukusu
tri kašike suvog biljnog začina
50 grama brašna T-500
jedan decilitar suncokretovog ulja
sok od limuna
Priprema:
Pastrmku je pre pripreme potrebno očistiti, ako je kupite svežu. To ćete uraditi tako što ćete iseći uzduž trbušni deo od glave do repa i izvaditi iznutrice. Bitno je i da otklonite škrge iz glave, kako pastrmka ne bi bila gorka. Zatim ribu dobro operite vodom i stavite da se malo ocedi.
Svaku ribu posolite po ukusu, a onda u svaku ribu rasporedite po unutrašnjosti kašičicu suvog biljnog začina. Zatim svaku ribu uvaljajte u brašno i ispržite u vrućem ulju.
Da se kožica ne bi skidala tokom prženja ribe, pržite je na umerenoj temperaturi, dok ne porumeni i ne dobije krckavu kožicu sa jedne strane, a onda okrenite na drugu.
Kako vi spremate pastrmku? Pišite nam u komentarima...
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
"Trebalo je da ubacim 30 poena, neće niko da nas sažaljeva": Petrušev o porazu od Partizana za otrežnjenje!
Mondo ukrštenica za 22. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!