Ako volite ukus pohovane piletine, ali ne želite da je pržite, evo jednako ukusne alternative. 

Sastojci:

jedne pileće grudi

kašika majoneza

dve kašike kisele pavlake

50 grama kačkavalja

dve kašike brašna

dve kašike prezli

suvi biljni začin

Priprema:

Pileći grudi otkoštajte, a meso isecite na filete i pospite malo začina. U jednu posudu stavite majonez, pavlaku i narendajte kačkavalj. U drugu posudu stavite brašno i prezle i izmešajte. 

Piletinu prvo uvaljajte u mešavinu majoneza, pavlake i kačkavalja, a pošto se ova smesa neće baš najbolje lepiti za meso, poslužite se kašikom kojom ćete namazati smesu na meso u tankom sloju. Nakon toga uvaljajte meso u mešavinu prezli i brašna. 

Poređajte na pleh na koji ste prethodno stavili papir za pečenje i pecite oko 20 minuta na 220 stepeni, ili dok ne dobije zlatnu boju. 

Kako vi najviše volite da spremate piletinu? Recite nam u komentarima!