Ako volite ukus pohovane piletine, ali ne želite da je pržite, evo jednako ukusne alternative.
Sastojci:
jedne pileće grudi
kašika majoneza
dve kašike kisele pavlake
50 grama kačkavalja
dve kašike brašna
dve kašike prezli
suvi biljni začin
Priprema:
Pileći grudi otkoštajte, a meso isecite na filete i pospite malo začina. U jednu posudu stavite majonez, pavlaku i narendajte kačkavalj. U drugu posudu stavite brašno i prezle i izmešajte.
Piletinu prvo uvaljajte u mešavinu majoneza, pavlake i kačkavalja, a pošto se ova smesa neće baš najbolje lepiti za meso, poslužite se kašikom kojom ćete namazati smesu na meso u tankom sloju. Nakon toga uvaljajte meso u mešavinu prezli i brašna.
Poređajte na pleh na koji ste prethodno stavili papir za pečenje i pecite oko 20 minuta na 220 stepeni, ili dok ne dobije zlatnu boju.
Kako vi najviše volite da spremate piletinu? Recite nam u komentarima!
"Pogledajte dobro oči ovog čoveka, hoću da svi Rusi vide": Srna objavio potresnu fotografiju, ledi krv u žilama
"Pomislio sam da su sve shvatili, a onda ne uradimo najlakšu stvar na svetu": Željko Obradović o Partizanovih 2-7
Sudije oštetile Partizan u ključnom napadu Barselone: Krupna greška se jasno vidi na video-snimku!
Navijači Partizana prvi put zviždali svom igraču: Gube strpljenje za njega, evo čije su ime skandirali!
Partizanov alarm gori, što pre mora da krene sa dna! Tabela Evrolige posle petog poraza crno-belih u nizu