Kolačići koje možete da jedete bez griže savesti...

Sastojci:

Četvrtina šolje šećera

Jedna kafena kašičica instant kafe

Nekoliko kapi limuna

Dva belanca

100 grama tamne čokolade

Priprema:

U većoj činiji belanca mutite dok se ne formira čvrst sneg, malo-pomalo dodajte šećer, instant kafu i limun, i mutite još malo.

U tepsiju stavite papir za pečnje, pa poslastičarskim špricem formirajte puslice, a ako nemate špric, poslužiće i kesa za zamrzivač s koje ćete odseći ćošak, nakon što ste kašikom sipali sneg.

Rernu zagrejte na 120 stepeni, pa puslice pecite/sušite, dok se sasvim ne stvrdnu.

Kad puslice budu gotove, istopite crnu čokoladu na pari, pa kafenom kašičicom prelijte svaku puslicu.

Imate neki dobar recept za kolačiće koji nisu "zabranjeni" ni kad ste na dijeti?