Predstavljamo vam lak recept za brzu večeru sa piletinom, i sastojcima koje verovatno već imate kod kuće.
Sastojci:
600 grama pilećih prsa
Pola šolje brašna
Kašika soli
Dve kašike maslinovog ulja
Dve kašike putera
Dva čena belog luka
Kašičica belog bibera
Dva decilitra pilećeg bujona (iz kocke)
Dva limuna
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni. U činiji pomešajte brašno, biber, so i sitno narendanu koru jednog limuna. Piletinu isecite na komade, i uvaljajte u začinjeno brašno. Ostatak limuna nasecite na tanke kolutove.
U tiganju zagrejte maslinovo ulje na srednjoj vatri, i propržite piletinu, po 4-5 minuta sa svake strane, u zavisnosti od veličine komada. Sklonite sa vatre, i u tiganj dodajte pileću supu, puter, i sitno iseckani beli luk. Meso poređajte u vatrostalnu posudu i prelijte sosom, zatim na vrh stavite kolutove limuna. Pecite 15 minuta i poslužite uz obareni pirinač ili krompir.
Koji je vaš najbrži sos za piletinu? Recite nam u komentarima!
"Pogledajte dobro oči ovog čoveka, hoću da svi Rusi vide": Srna objavio potresnu fotografiju, ledi krv u žilama
"Pomislio sam da su sve shvatili, a onda ne uradimo najlakšu stvar na svetu": Željko Obradović o Partizanovih 2-7
Sudije oštetile Partizan u ključnom napadu Barselone: Krupna greška se jasno vidi na video-snimku!
Navijači Partizana prvi put zviždali svom igraču: Gube strpljenje za njega, evo čije su ime skandirali!
Partizanov alarm gori, što pre mora da krene sa dna! Tabela Evrolige posle petog poraza crno-belih u nizu