• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Hrvata prosečna plata kao dve srpske

Izvor MONDO/Tanjug

Prosečna isplaćena neto plaća u Hrvatskoj isplaćena za oktobar 2018. godine iznosila je 6.281 kunu (846 evra), tačno kao dve srpske.

  Prosečna oktobarska neto plata u Hrvatskoj 846 evra Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac
Izvor: MONDO/Bojana Zimonjić Jelisavac

Hrvatska zarada u proseku je na godišnjem nivou realno veća za 2,8 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS).

U oktobru "prosek" 49.901, a srednja plata 10.000 manja

Najvišu prosečnu neto platu u oktobru imali su zaposleni u vazdušnom saobraćaju, 11.226 kuna (1.512 evra), a najnižu, od 4.126 kuna (556 evra), radnici u sektoru ostalih ličnih uslužnih delatnosti.

Medijalna neto zarada za oktobar iznosila je 5.172 kune (697 evra), dok je u Srbiji ona manja od polovine tog iznosa, oko 330 evra.

Komentari 43

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dejan

@jaaa Ajde,molim te mi reci sta to od svega navedenog nije istina,a ja cu te poklopiti sa zvanicnim podacima Vlade Hrvatske.A da,zaboravio sam da napisem i da je prosecan Hrvat zaduzen preko 3500e u bankama,sto je trostruko vise u odnosu na prosecnog Srbina.Poenta svega ovoga nije da mi zivimo bolje,nego da oni ne zive duplo bolje od nas.Imaju za nekih 20% bolji zivotni standard od Srba.A onda mozemo da diskutujemo i zbog cega,jer tu istorija igra veliku ulogu.Sigurno ne zive bolje zato sto su vredniji i pametniji od nas.

Psiholog

@Dejan Dečko bogatiji narodi su zaduženi od siromašnijih. Prosečan Amerikanac je zadužen nekoliko desetina pa i stotina hiljada dolara i to ne znači da je on siromašan već da je dovoljno ekonomski jak da može sebi da priušti zaduženje jer realno je da može da vrati taj dug. Dok kod siromašnih naroda to nije slučaj.

Гаги

Тај просек је подигнут за двадесетак посто у овој години. Разлог, одоше многи за бољим животом у ЕУ. Како им је тамо лепо, многи желе да се врате. Нису навикли, треба пуно радити.

special image