Isprobajte ovaj recept za lenju pitu i uživajte u mirisu koji od kuće pravi - dom.
Sastojci:
500 grama brašna
250 grama putera (na sobnoj temperaturi)
350 grama šećera (250 + 100)
Tri žumanceta
Šolja mleka (mlakog)
Kilogram jabuka, opranih, očišćenih i izrendanih
Izrendana kora dva limuna (limun dobro, dobro operite pre rendanja korice)
Šolja prezli
Dve kesice vanilin-šećera
Jedna šolja šećera u prahu
Jedan prašak za pecivo
Priprema:
Puter umutite miskerom, pa dodajte žumanca i mutite još malo, da se sjedini. Dodajte 250 grama šećera, narendanu koricu limuna, brašno, mleko, pa mešajte dok se ne sjedini.
Testo izmesite, pa podelite na dva dela.
Rendane jabuke pomešajte sa prezlama, dodajte preostalih 100 grama šećera, jednu kesicu vanilin-šećera i sve dobro promešajte.
Prvi deo testa stavite u pleh u koji ste prethodno stavili papir za pečenje, zatim rasporedite po njemu nadev od jabuka i prekrijte drugom polovinom testa,
Lenju pitu pecite tridesetak minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, ili dok ne porumeni.
Kad se ohladi, isecite na kocke, pospite šećerom u prahu u koji ste dodali vanilin-šećer, skuvajte sebi čaj i uživajte.
Crvena zvezda promenila grb: "Ovo je jedinstven slučaj u Srbiji i regionu!"
"Pričali da sam lud, ali oni nisu čuli Željka!": Panter otkrio, evo zašto je izabrao Partizan, a ne Evroligu!
Ludilo večitog derbija je već počelo: Navijači okupirali blagajne, svi hoće da gledaju Zvezda-Partizan!
Sve stoji u Beogradu! Totalni kolaps, evo gde su najveće gužve
"Rusija ima pravo da uzvrati oružjem za masovno uništenje": Užasne pretnje Medvedeva, spominje Treći svetski rat