Isprobajte ovaj recept za lenju pitu i uživajte u mirisu koji od kuće pravi - dom.
Sastojci:
500 grama brašna
250 grama putera (na sobnoj temperaturi)
350 grama šećera (250 + 100)
Tri žumanceta
Šolja mleka (mlakog)
Kilogram jabuka, opranih, očišćenih i izrendanih
Izrendana kora dva limuna (limun dobro, dobro operite pre rendanja korice)
Šolja prezli
Dve kesice vanilin-šećera
Jedna šolja šećera u prahu
Jedan prašak za pecivo
Priprema:
Puter umutite miskerom, pa dodajte žumanca i mutite još malo, da se sjedini. Dodajte 250 grama šećera, narendanu koricu limuna, brašno, mleko, pa mešajte dok se ne sjedini.
Testo izmesite, pa podelite na dva dela.
Rendane jabuke pomešajte sa prezlama, dodajte preostalih 100 grama šećera, jednu kesicu vanilin-šećera i sve dobro promešajte.
Prvi deo testa stavite u pleh u koji ste prethodno stavili papir za pečenje, zatim rasporedite po njemu nadev od jabuka i prekrijte drugom polovinom testa,
Lenju pitu pecite tridesetak minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, ili dok ne porumeni.
Kad se ohladi, isecite na kocke, pospite šećerom u prahu u koji ste dodali vanilin-šećer, skuvajte sebi čaj i uživajte.
Jovanović spasao Partizan: Odbranio penal, "zaključao" gol i sačuvao tri boda za kraj godine!
Prvo oglašavanje Čede Jovanovića o razvodu: "Nešto se čoveku desi što ne može da sanja, ja sam to doživeo "
Ovo je trudna verenica ubijenog Nikole iz Kaluđerice: Napadači pucali kroz prozor, čula se vriska i škripa guma
Lalatović skočio na Dudića, novinari sprečili tuču! Pogledajte haos posle utakmice u Novom Sadu
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!