Isprobajte ovaj recept za lenju pitu i uživajte u mirisu koji od kuće pravi - dom.

Sastojci:

500 grama brašna

250 grama putera (na sobnoj temperaturi)

350 grama šećera (250 + 100)

Tri žumanceta

Šolja mleka (mlakog)

Kilogram jabuka, opranih, očišćenih i izrendanih

Izrendana kora dva limuna (limun dobro, dobro operite pre rendanja korice)

Šolja prezli

Dve kesice vanilin-šećera

Jedna šolja šećera u prahu

Jedan prašak za pecivo

Priprema:

Puter umutite miskerom, pa dodajte žumanca i mutite još malo, da se sjedini. Dodajte 250 grama šećera, narendanu koricu limuna, brašno, mleko, pa mešajte dok se ne sjedini.

Testo izmesite, pa podelite na dva dela.

Rendane jabuke pomešajte sa prezlama, dodajte preostalih 100 grama šećera, jednu kesicu vanilin-šećera i sve dobro promešajte.

Prvi deo testa stavite u pleh u koji ste prethodno stavili papir za pečenje, zatim rasporedite po njemu nadev od jabuka i prekrijte drugom polovinom testa,

Lenju pitu pecite tridesetak minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, ili dok ne porumeni.

Kad se ohladi, isecite na kocke, pospite šećerom u prahu u koji ste dodali vanilin-šećer, skuvajte sebi čaj i uživajte.