• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uskoro skuplje kazne za parkiranje u Beogradu

Izvor mondo.rs

Uvodi se i dodatno vremena parkiranja u zonama

Nova parking zona, mogućnost produženog ostavljanja automobila i viša cena "dnevne karte" najznačajnije su promene koje je doneo Nadzorni odbor "Parking servisa" još sredinom decembra, a koje će čekaju potpis gradonačelnika Beograda kako bi stupile na snagu, pišu Večernje novosti.

Odluku za povećanje cene dnevne karte, kako se zvanično zove kazna za neplaćen parking, obrazložena je sve većim brojem vozila na ulicama i sve većom potrebom za slobodnim parking mestom.

Zone su uvedene prvenstveno zbog građana građana koji žive u najužem gradskom jezgru i koji, zahvaljujući ovom sistemu, lakše pronalaze slobodno parking meste.

"U zonskom sistemu se uvodi dodatni sat parkiranja", otkrivaju iz Parking servisa, "Na taj način se, nakon isticanja dozvoljenog vremena parkiranja, jedan sat u crvenoj zoni, dva u žutom i tri u zelenoj, vozačima pruža mogućnost da doplate dodatno vreme parkiranja."

Prema najavama, to produženo vreme u zonama skuplje je od redovne cene parkiranja po satu. Cilj je da se vozači destimulišu da kola ostavljaju na ulici i da se ukoliko im je potrebno duže parkiranje opredele za parkiranje u garaži.

"Dodatnih pola sata u crvenoj zoni, odnosno sat u žutoj i zelenoj, uvode se kako bi se vozačima omogućilo da izbegnu plaćanje dnevne parking karte ukoliko probiju dozvoljeno vreme zadržavanja u zonama, a nisu stigli da dovrše planirani posao. Kada je reč o dnevnoj karti, njena cena jeste povišena jer je to vi motivisanja vozača da poštuju vremensko ograničenje parkiranja i one od sad zavise od zone", kažu u ovom preduzeću.

Nove cene dnevnih karata, odnosno kazni:

Zelena zona: 1.960 dinara

Žuta zona: 2.520 dinara

Crvena zina: 2.800 dinara

Cena dnevne karte u plavoj zoni nije promenjena, s obzirom da je reč o zoni bez vremenskog ograničenja. Ona iznosi 720 dinara.

Popust od 50 odsto za plaćanje kazni u roku od osam dana i dalje je na snazi.

Zona A

U ulicama oko Kosančićevog venca bi trebalo da se uvede "zona A" u kojoj će parkiranje biti ograničeno na 30 minuta. Ona se uvodi sa ciljem da se vozila što kraće zadržavaju, što će omogućiti stanarima lakše pronalaženje parking mesta.

Stare cene

Mesečna cena povlašćene parking karte za stanare zoniranih područja, koja iznosi 457 dinara, neće se penjati. Ostaju iste i cene parkiranja po satu.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Komentari 11

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Ne lupetaj

i treba

Mm

Evo ja živim u “centru centra” i ovakva je situacija: nije problem što se ljudi parkiraju tu, svako ima pravo da stane na parking mesto, odakle god da je, ja plaćam zonu, neko plati tih par sati. Problem je što ima sve manje parking mesta, jer prave nepotrebne pešačke zone gde neće biti mesta uopšte ili će ih biti samo za recimo državne firme koje su tu u blizini, a nas niko ništa ni ne pita. Ali zato ti lepo nude garaže 150din/sat, umesto parking mesta 150din/3 sata ili još gore mesečna garaža oko 100e u odnosu na mesečnu zonu oko 500din da bi se parkirao ispred kuce.

Ne lupetaj

@Mm ave je to ok.

special image