• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aerodrom Lađevci se otvara na Vidovdan!

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Ugovor o korišćenju dela aerodroma "Morava" u Lađevcima za civilni, a ne samo vojni saobraćaj, potpisali su danas u Kraljevu ministar odbrane Aleksandar Vulin i direktor Aerodroma Srbije Zoran Pavlović.

 Aerodrom Lađevci i za civilni saobraćaj, potpisan ugovor Izvor: MONDO/Jelena Stokić
Ilustracija
Izvor: MONDO/Jelena Stokić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će za Vidovdan, 28. juna biti otvoren aerodrom i istakao da će biti dodatno uloženo 8,4 miliona evra da se produži pista kako bi mogao da sleti i Boing 737.

"Svoje snove pretvaramo polako u stvarnost" rekao je Vučić, prilikom boravka u Kraljevu u okviru kampanje Budućnost Srbije, navodeći da je to moguće jer je "zdrava ekonomja".

On je okupljenima zahvalio što su ga podržali 2012, kad je krenuo u reforme i kada ga je "većina građana psovala"" i napomenuo da je, ; zahvaljujući takvim naporima, "državna kasa sigurna".

Prema njegovim rečima, "nije moguće preko noći" sve popraviti jer su nekada brojne fabrike uništene "pljačkaškom privazacijom".

On je naveo da je aktuelna vlast uspela da dovede investitore u ovaj kraj.

Potpisivanju današnjeg ugovora je prisustvovala i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ministarka Mihajlović je zatim sa Pavlovićem potpisala Ugovor o nenovčanom ulogu Republike Srbije u privredno društvo Aerodromi Srbije.

Vulin je rekao da otvaranje dela aerodroma "Morava" za civilni saobraćaj stvara veliku perspektivu za Kraljevo i za Srbiju i mogućnost da svetu pokažemo naše manastire, da razvijamo verski turizam i ekonomiju.

Svako ulaganje u vojsku Srbije je ulaganje u život svakog građanina, rekao je Vulin i dodao da što je vojska jača, opremljenija i zadovoljnija, to će biti i svi naši građani i zemlja.

"Potpisivanje ugovora je velika stvar za Kraljevo, koje je konačno dobilo pravu vezu sa svetom", rekao je Vulin.

On je naveo da će vojni deo aerodroma Morava ostati u funkciji očuvanja bezbednosti.

"Gde je vojska tu je red, tu je zakon, tu je uspeh", istakao je Vulin nakon potpisivanja.

Gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić rekao je novinarima nakon potpisivanja da je potpisivanje ugovora velika stvar ne samo za Kraljevo, već i za Moravički, Šumadijski i Raški okrug.

Najavio je da će prvi civilni avion sa aerodroma u Lađevcima poletiti krajem juna ove godine i dodao:

"Zahvaljujući tome svet će moći da vidi manastire Žica, Studenica, srednjovekovni grad Maglič, a poljoprivreednici će moći da izvoze voće i povrće", rekao je Terzić.

Dodao je da je aerodrom Morava naš prozor u svet o kome su generacije Kraljevčana sanjale, a sada je konačno otvoren.

Tagovi

Komentari 40

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Joja

Kaze predsednik da ga je "većina građana psovala" kada je 2012 krenuo u reforme. E, mene interesuje koja to vecina kada je vecina glasala za njega? P.S. predsednik se za svoj radikalski staz toliko napsovao, da je sada vreme malo i mi ostali da sebi damo oduska, nakon ovih silnih ,,reformi"

Tumbe

Mocice da sleti vazduplohov....

Бојан РС

Ја што се јављају жути ДВОПЕКАШИ!

special image