Evo sjajne ideje kako da spremite lososa, na brz i jednostavan način.

Sastojci:

Četiri fileta lososa

Dve kašičice maslinovog ulja plus dve kašike

So i biber po ukusu

Tri paradajza isečena na kockice

Dva vlašca

Dve kašike soka od limuna

Kašičica suvog origana

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni.

Filete lososa poprskajte samo sa jedne strane mešavinom dve kašičice maslinovog ulja, soli i bibera. U posudu srednje veličine stavite iseckan paradajz i vlašac, dve kašike maslinovog ulja, sok limuna, origano, so i biber i dobro izmešajte.

Na komad folije stavite filete lososa, tako da je nauljena strana okrenuta ka foliji. Ivice folije savijte tako da napravite ovalni oblik, pa na filet odozgo kašikom nanesite mešavinu paradajza i ostalih sastojaka.

Zatim ivice folije preklopite skroz preko lososa i tako uradite sa svakim filetom. Tako zatvorene u foliju poređajte ih na veći pleh i pecite oko 25 minuta. Nakon toga velikom metalnom kašikom filete u foliji prebacite na tanjir i poslužite.