Predstavljamo vam recept za posne pljeskavice od tunjevine iz konzerve. Možete ih pripremiti u danima kada je dozvoljeno jesti ribu i koristiti ulje u pripremi hrane.
Sastojci:
Dve konzerve tunjevine u salamuri
Dve kašike senfa
Četiri krompira
Dva mlada luka
Pola limuna
Sveži peršun
So, biber
Maslinovo ulje
Priprema:
Krompir oljuštite, isecite na kockice i obarite u slanoj vodi. Tunjevinu dobro ocedite, mladi luk isecite na tanke kolutiće.
Obareni krompir izgnječite, tako da dobijete pire u kojem se još uvek razaznaju komadići krompira, ne mora biti potpuno gladak. Umešajte tunjevinu, senf, luk, kašiku soka limuna i narendanu koricu. Začinite smesu solju i biberom, formirajte lopte željene veličine, i spljoštite ih tako da dobijete bucmaste pljeskavice.
Propržite ih na maslinovom ulju, a pošto su svi sastojci kuvani, potrebno je samo da dobiju zlatnu boju sa obe strane. Pažljivo ih prevrćite u tiganju, pošto je u pitanju posna smesa bez jaja i neće biti čvrsta kao inače. Servirajte uz svežu salatu.
Kako vi pripremate tunjevinu iz konzerve? Recite nam u komentarima!
Partizan razbio Zvezdu i odigrao najbolji meč sezone! Obradovićev tim dominirao, Grobari slavili pred Delijama
Srbija pregazila Dansku i ide na Eurobasket: Blistali Aleksa i Balša, a moglo je i ubedljivije!
Uhapšeno 11 osoba zbog pada nadstrešnice na Železničkoj stanici: Preti im do 12 godina zatvora
Partizan za 55 dana mora da sakupi milione evra: Rasim Ljajić otkrio koliko crno-beli duguju!
Mondo ukrštenica za 21. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!