• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Opet pomeramo kazaljke - evo kada

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Za stanovnike na severnoj zemljinoj polulopti sutra, 20. marta, počinje proleće, a krajem meseca prelazimo na letnje računanje vremena.

Prema obaveštenju Astronomskog društva "Ruder Boškovic", prolece ce u Srbiji zvanicno poceti sutra uvece, u 22.58 casova.

U isto vreme za stanovnike na južnoj zemljinoj polulopti pocinje jesen. Na dan pocetka proleca sunce ce u Beogradu izaci u 5.42 sata, a zalazi u 17.50, što znaci da ce obdanica trajati 12.08 sati, a noc 11 sati i 52 minuta.

Na dan prolecne ravnodnevice, obdanica i noc nisu jednake dužine, jer zemljine atmosfere, koja prividno uzdiže sunce iznad horizonta.

U saopštenju se podseca da ce se u noci izmedu subote i nedelje, 30. i 31. marta, preci na letnje racunanje vremena, pa kazaljku treba pomeriti jedan sat unapred.

Tagovi

Komentari 23

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Suzana

Da li je ovo poslednje pomeranje na letnje računanje vremena nadam se da se više nikada nećemo vratiti na zimsko računanje vremena ??????!!!!!

Garrosh

@Suzana ne, pomeraće se još, odložili su to u EU za 2020-u, a možda čak i za 2021. godinu... A kada je kod nas vlada usvojila nešto u korist naroda, makar sa time ništa ni ne gubili... Tako da ćemo se namenjati još koju godinu

S.

Neee..putujem u Veneciju, ukrašće mi jedan sat 😂

special image