Napravite posni ručak u kojem ćete zaista uživati.
Sastojci:
Kilogram mladih tikvica
200 grama lanenog semena
200 grama pečuraka
Pola šolje pirinča
Čen belog luka
Tri glavice crnog luka
Dve šargarepe
So
Biber
Decilitar ulja
Pola kašičice peršuna
Pola kašičice bosiljka
Suvi začin
Priprema:
Oljuštite tikvice, pa ih isecite na deblje kolutove i sa jedne strane ih izdubite. Tako isečene ih prokuvajte, a zatim isperite u hladnoj vodi.
Izdubljeni deo tikvica nemojte da bacate, već isecite na kockice i posolite.
Seme lana potopite u mlaku vodu, a u međuvremenu na ulju prodinstajte iseckan crni i beli luk, uz malo soli, a dodajte i izdubljeni deo tikvica. U odvojenoj posudi skuvajte pirinač i šargarepu isečenu na kockice.
Ocedite seme lana, isecite pečurke na kockice, pa dodajte to u posudu sa lukom i još malo dinstajte. Dodajte peršun i bosiljak, suvi začin i biber, još malo soli i pred sam kraj dodajte kuvani pirinač i šargarepu, pa sve promešajte.
Kolutove tikvica ocedite, pa udubljenja punite smesom.
Kako vi spremate posne punjene tikvice?
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte