"Fudbal nije samo posao", rekao je Klaudio Lotito upitan da li se kaje zbog toga što nije prihvatio navodnu ponudu od 160 miliona evra za srpskog fudbalera, Sergeja Milinković-Savića.

Predsednik Lacija rekao je da se ne kaje zbog toga.

POVREDA NA "SAN SIRU": SMS, IZGLEDA, IMAO SREĆE

"Ne žalim što nisam prodao Milinković-Savića. Sa finansijske strane, bio bi to sjajan ugovor, ali dao sam obećanje treneru", rekao je prvi čovek "nebesko plavih" u intervjuu za "Tempo" i dodao da je postojao još jedan razlog.

"Nisam želeo da iznerviram navijače".

RASIZAM, SERGEJ U SUZAMA: LACIO U FINALU!

Jasno je da se Lotito obratio publici sa ostalih tribina "Olimpika", utoliko što je Sergej tokom sezone u više navrata bio na udaru "tifoza" sa severne tribine, koji su ga u jednom trenutku nazvali i "ciganinom".

"Nasmeje me kada pročitam da ne trošim dovoljno na nova pojačanja. Ja sam apsolutni većinski vlasnik kluba, ali Lacio je registrovan kao kompanija što znači da u isto vreme moram da branim i interese malih investitora. Prema urbanoj legendi ja sam šrktica, ali to pobijaju činjenice. Lacio svakog leta troši mnogo novca na nove igrače", pričao je Lotito.

"Naši finansijski izveštaji to i potvrđuju. Zaradimo i pojačamo se, jer razmišljamo o budućnosti".

CRVENI, IZVINJENJE I KAZNA: SERGEJ U CENTRU PAŽNJE

Ekipa trenera Simonea Inzagija na četiri kola pre kraja šampionata nalazi se na sedmom mestu sa bodom manje od Torina i Milana, tri od najvećeg rivala Rome i četiri od Atalante, koja se nalazi na poslednjoj poziciji koja vodi u Ligu šampiona.

DAN KADA JE LACIO ODBIO DA POSTANE ROMA

Lacijali su, međutim, uspeli da se plasiraju u finale Kupa posle sedam godina, pa će se 5. maja na svom "Olimpiku" boriti sa Atalantom za sedmi trofej u ovom takmičenju.

Stariji od dva rimska rivala ima i dva "skudeta" iz sezona 1973/74 i 1999/2000.

Deo tima koji je doneo poslednju titulu klubu bio je i legendarni srpski fudbaler, Dejan Stanković, koji je gostujući u Mondo podcastu "Sve u 16" govorio i o toj generaciji koju je predvodio Sven Goran Erikson.