Prednost ovakvih poslastica je u tome što se ne peku, ali svakako računajte na vreme koje je potrebno da "provedu" u frižideru da bi se stegle.

Sastojci:

115 grama šećera

Tri kašike gustina

Tri kašike kakaa

370 mililitara kondenzovanog mleka

250 mililitara slatke pavlake

130 grama tamne čokolade

Kakao za posipanje

Priprema:

U pousu stavite šećer, gustin i kakao, pa izmešajte. Dodajte kondenzovano mleko i slatku pavlaku, pa opet promešajte žicom za mućenje. Mešavinu procedite kako biste uklonili mrvice, pa sipajte u šerpu i stavite na tihu vatru.

Dodajte tamnu čokoladu, mešajte i kuvajte dok smesa ne postane glatka.

Mus nalijte u posude, ostavite da se prohladi nekoliko minuta na sobnoj temperaturi, pa zatim stavite u frižider na pet-šest sati. Kada izvadite iz frižidera, pospite kakaom i uživajte u ovoj sjajnoj poslastici!

Imate li i vi neki dobar recept za čokoladni mus? Pišite nam u komentarima!