Ovaj čokoladni kolač se sprema prilično lako, a uživaćete u svakom zalogaju. 

Sastojci:

65 grama brašna

30 grama kakaa

Kašičica praška za pecivo

Pola kašičice soli

Četiri jaja

135 grama šećera

Dve kašike ulja

Pola kašičice kafe

Kakao za posipanje

150 grama čokolade

120 mililitara slatke pavlake plus 240 mililitara slatke pavlake

Priprema:

U posudi pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo i so, pa to odložite sa strane.

U odvojenoj posudi umutite jaja i šećer – mutite dok tekstura ne postane penasta. Zatim dodajte ulje, mutite, pa dodajte i kafu, a zatim i mešavinu brašna i kakaa.

Podmažite pleh, na njega stavite papir za pečenje, pa nalijte smesu, ravnomerno je rasporedite i pecite 10-12 minuta na 180 stepeni.

U međuvremenu, komad papira za pečenje stavite na radnu površinu i pospite ga kakaom. Odozgo stavite pečenu koru, okrećući je naopako (tako da papir za pečenje koji je bio u plehu sada bude gore, a posuti kakao da se zalepi za koru). Odlepite papir sa kore i savijte je u rolat.

U posudu stavite čokoladu i slatku pavlaku (120ml), pa ih rastopite na pari.

U odvojenoj posudi umutite 240 mililitara slatke pavlake, a zatim dodajte rastopljenu čokoladu i dobro umutite.

Razvijte koru, namažite čokoladni fil i ponovo je urolajte. Po želji odozgo možete da pospete još malo kakaa.

Imate li i vi neki recept za čokoladni rolat? Pišite nam u komentarima!