Isprobajte ovaj odličan recept za pripremu pilećeg belog mesa.
Sastojci:
180 grama pirinča
Jedna limeta
Dva čena belog luka, sitno iseckana
Kašika soja-sosa
Pola kašičice šećera
Pola ljute papričice, sitno iseckane
Četiri manje tikvice, oprane i isečene na polovine (po dužini)
Dve kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
450 grama pilećeg belog mesa
Veza bosiljka, svežeg, sitno iseckanog
Priprema:
Skuvajte pirinač, tako da ostane rastresit.
Narendajte koricu limete u veću činiji, a onda iscedite dve supene kašike soka. Dodajte sitno naseckan beli luk, zatim i soja sos, šećer i ljutu papričicu.
Tikvice premažite maslinovim uljem, posolite i pobiberite, a onda nauljite i pobiberite i pileće belo meso.
Tikvice grilujte, ili ih pecite u rerni dok ne omekšaju, a zatim ispecite i belo meso.
Isecite tikvice i meso na sitnije komade, stavite na pirinač, prelijte sosom i pospite svežim bosiljkom. Služite toplo.
Ispobajte i ovaj recept za ukusne pileće rolnice i pišite nam kako vi najčešće pripremate piletinu!
Zvezdina proslava jesenje titule sa stilom: Nova goleada na Marakani!
Završen protest studenata u Beogradu: Saobraćaj bio blokiran u centralnim gradskim ulicama
Ameri hoće Stojakovića da bi nas pobedili: Srbija i Grčka u strahu, SAD hoće da otme Andreja!
Određene sudije za večiti derbi: Srbin i Hrvati sude Crvena zvezda - Partizan!
Mondo ukrštenica za 23. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!