Isprobajte ovaj odličan recept za pripremu pilećeg belog mesa.
Sastojci:
180 grama pirinča
Jedna limeta
Dva čena belog luka, sitno iseckana
Kašika soja-sosa
Pola kašičice šećera
Pola ljute papričice, sitno iseckane
Četiri manje tikvice, oprane i isečene na polovine (po dužini)
Dve kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
450 grama pilećeg belog mesa
Veza bosiljka, svežeg, sitno iseckanog
Priprema:
Skuvajte pirinač, tako da ostane rastresit.
Narendajte koricu limete u veću činiji, a onda iscedite dve supene kašike soka. Dodajte sitno naseckan beli luk, zatim i soja sos, šećer i ljutu papričicu.
Tikvice premažite maslinovim uljem, posolite i pobiberite, a onda nauljite i pobiberite i pileće belo meso.
Tikvice grilujte, ili ih pecite u rerni dok ne omekšaju, a zatim ispecite i belo meso.
Isecite tikvice i meso na sitnije komade, stavite na pirinač, prelijte sosom i pospite svežim bosiljkom. Služite toplo.
Ispobajte i ovaj recept za ukusne pileće rolnice i pišite nam kako vi najčešće pripremate piletinu!
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Uspavana Zvezda nije došla na derbi: Protiv Partizana ovakav nemaš šta da tražiš na terenu
Obradović izašao pred Grobare, pa čuo šta mu skandiraju: Podigao prst i tražio samo jedno, pogledajte