• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KREĆE INSPEKCIJA: Porez na "stan na dan"

Izvor Tanjug

Turištička inspekcija kreće u ambicioznu kontrolu izdavanja "stanova na dan", jer od 1. jula počinje paušalno oporezivanje ležajeva u ovoj oblasti tržišta nekretnina i turizma.

 Izdavanje stanova stan na dan - inspekcija popisuje Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Najviše kvadrata za kratkoročno iznajmljivanje smešteno je u velikim gradovima i turištičkim centrima, a značajan broj kreveta izdaje se "na crno", pišu "Večernje novosti".

U Beogradu je kategorizovano 1.614 smeštajnih jedinica sa 3.868 kreveta, ali se pretpostavlja da ih se duplo više izdaje "na crno".

Najavljeno oporezivanje za "stan na dan"

Prema novom zakonu, porez će se obračunavati tako što će se poreska stopa od pet odsto prosečne bruto zarade koju je vlasnik ostvario u prethodnoj godini množiti brojem kreveta i koeficijentom turištičkog mesta.

Turistički radnici smatraju da su nova pravila dobro rešenje jer vlasnike turističkih kapaciteta koji se vode kao fizička lica uvode u zakonito poslovanje, pune javnu kasu, poboljšavaju kontrolu rada i olakšavaju statističko evidentiranje.

Međutim, puna primena paušalnog oporezivanja neće zaživeti brzo i lako zbog objektivnih poteškoća i nedorečenosti, piše beogradski list.

Komentari 22

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aske

Ima se moze se ne placam poreze

Gagi

@Aske i ne treba. Kakva nam je drzava tako i placamo poreze. A oni ce nase pare da dele Srebrenici, Dodiku i da asfaltiraju ulice, nece moći. Izdajem stan i necu im nikad ali nikad platiti porez. Hoce li imati radnici Poreske Uprave vece plate ili ce pare da zavrse u asfaltiranim ulicama tj.nečijim džepovima? Koju korist imamo mi sto placamo porez? Imacemo nove autobuse? NE! Imacemo nove skole i vrtice? NE! Imacemo vece plate? NE! Tako da nema placanja poreza i nece me uhvatiti.

Zvezda Idea Zagreb

Spavas li mirno Nolo Djokovicu?;

special image