Krckava korica spolja, vazdušasta sredina… i kuća koja miriše na sreću. Isprobajte ovaj recept.
Sastojci:
Dve i po kašičice suvog kvasca
Kašičica šećera
300 mililitara mlake vode
300 grama brašna
Kašičica i po soli
Priprema:
Pomešajte mlaku vodu, kvasac i šećer, pa ostavite da odstoji desetak minuta. Dodajte brašno i so, i mikserom (onim debljim žicama, za testo) na maloj brzini mutite dok se ne sjedini. Stavite malo brašna na radnu površinu i mesite testo rukama još desetak minuta, dok ne dobijete glatku smesu.
Testo umotajte providnom folijom, i ostavite sat vremena da "predahne", na toplom.
Zatim skinite foliju, i rastresite malo testo, tako da uđe što je moguće više vazduha, ali nemojte ga mesiti ponovo. Ivice preklopite, i "stegnite" ih na sredini, da dobijete lepši izgled korice.
Okrugli pleh pospite brašnom, stavite testo u pleh, i ostavite da odstoji još tridesetak minuta.
Rernu zagrejte na 240 stepeni, i pecite dok korica ne porumeni.
Imate neki vi dobar recept za domaći hleb ili pogaču?
Teodosić ovakav meč nije imao 14 godina! Navijači Partizana pamte kad je poslednji put imao nula asistencija!
"Obradović više ne računa na njega, Partizan traži drugog igrača": Otkriveno kakvo pojačanje žele crno-beli
Nemačka se priprema za rat sa Rusijom! Napravljen tajni plan, evo kako će postupiti u slučaju eksalacije sukoba
Mondo ukrštenica za 23. novembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!
Lepa Vanja je supruga Gorana Vesića: Uhapšeni ministar u ostavci otkrio kako su se upoznali, od tad su nerazdvojni