• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banana - novi podkast u MONDO sazvežđu

Izvor mondo.rs

Banana je podkast koji istražuje koji su to etaloni naše kulture i tradicije i kako ih domaće knjige, televizija, film i muzika predstavljaju.

 Banana podkast
Banana podkast 1
Izvor: MONDO

Podkast takođe istražuje i globalne kulturne fenomene, kakav uticaj vrše na lokalnom nivou, ali i kakav sve to utisak, otisak i ostavlja na ličnom planu. Dakle, na kraju krajeva, ovo je podkast o emocijama i zašto volimo to što volimo i kakvim nas ljudima čini to što volimo.

Podnaslov podkasta je bekstvo iz detinjstva i jedna od tema koje se istražuju je da sve ono što je u pop kulturnom smislu formiralo ličnosti generacija sa početka osamdesetih i dan danas aktuelno, od ’Ratova Zvezda’ preko ’Transformersa’ do ’Boljeg Života.’ Ideja da se beskrajno prave rimejkovi generacijskih filmova, da se ponovo oformljuju davno raspali bendovi ima opravdanje u nostalgiji, ali i u maksimalnoj monetizaciji. Posebno u filmskoj umetnosti, najbolje čemu se novi autori mogu nadati je da postanu deo neke od postojećih franšiza. Kako se zarobljenost u formulu i jurenje za sopstvenim kulturološkim repićem odražava na našu budućnost, na globalnom nivou veće je i važnije pitanje od globalnog zagrevanja.

Ne znamo kako vam sve ovo zvuči do sada, ali ako i dalje čitate, da sve ovo ne bude dosadno, postaraće novopečeni podkaster Petar Petrović, nepoznat čovek poznatog imena i opskurnih sklonosti. Jednom rečju nakaradna osoba, kako ga je u prvoj epizodi kvalifikovao gost Pavle Knežević, manje poznat kao Monsinjor Lurdusami, kvizadžija, ljubitelj fantastične književnosti, a poznatiji kao sportski novinar i majstor nekoliko borilačkih veština. Kako su Petar i Lurd definisali podkast, banane, bekstvo iz detinjstva i došli do čojstva, junaštva, humanizma i rensanse saznajte iz podkasta.

Prva epizoda Banana podkasta je počela razgovorom o Pesmi leda i vatre, romanu Džordža Martina po kojem je snimljena HBO serija Igra Prestola, a završila se opisom najstrašnijeg neformalnog kviza u regionu. Između ove dve teme, bilo je dramatično i emotivno, a istrajni gledaoci će videti da li je Lurd primenio svoje poznavanje borilačkih veština na domaćinu podkasta, kao i zašto ga je polio vodom u izlivu jarosti.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE