• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dogodine tender EPS-a za zamenu brojila

Generalni direktor Elektroprivrede Srbije Dragomir Marković najavio je da bi početkom naredne godine trebalo da bude raspisan tender za nabavku brojila sa daljinskim sistemom upravljanja.

Generalni direktor Elektroprivrede Srbije (EPS) Dragomir Marković najavio je da bi početkom naredne godine trebalo da bude raspisan tender za nabavku brojila sa daljinskim sistemom upravljanja.

On je rekao da je to velika i skupa, ali isplativa investicija objasnivši da u Srbiji ima 3,4 miliona domaćinstava, a jedan sistem košta od 100 do 150 evra, što bi sa ugradnjom svih novih brojila, iznosilo oko 500 miliona evra.

Ako bi se uz pomoć novih brojila gubici smanjili za 4-5 odsto, ta investicija mogla bi da se isplati za pet, šest godina, kazao je Marković.

On je istakao da su distributivni gubici kompanije oko 14 procenata i da je smanjivanje tih gubitaka - najprofitabilniji projekat EPS-a.

Marković smatra da za projekat zamene brojila ne bi bilo teško naći finansijera, ali da je problem da se fizički postave toliko brojila jer godišnje bi moglo da zameni maksimalno 300.000 do 400.000 brojila.

„Bio je plan da se tim poslom bavimo deset godina, ali mislim da sva brojila moramo da zamenimo u narednih šest, sedam godina", kazao je Marković.

Prvi čovek EPS je upozorio da veliki problem predstavlja i krađa struje ali da je to nedovoljno ozbiljno shvaćeno ne samo u narodu nego i u pravosuđu.

"Presude takvim kradljivcima su, koliko znam, zaista prava retkost i u tim uslovima je teško povećati procenat naplate. Morali bismo stoga ovde da imamo veću podršku. I sudova i Ministarstva unutrašnjih poslova", kazao je on.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image