• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Neko "štanca" lažne evre

U svetu je u prvoj polovini ove godine zaplenjen rekordan broj falsifikovanih banknota evra, saopštila je ECB, ukazujući da je novčanica od 20 evra ostala najomiljenija meta falsifikatora.

U svetu je u prvoj polovini ove godine zaplenjen rekordan broj falsifikovanih banknota evra, saopštila je Evropska centralna banka (ECB), ukazujući da je novčanica od 20 evra ostala najomiljenija meta falsifikatora.

Broj od 413.000 krivotvorenih banknota, otkrivenih u prvih šest meseci, predstavlja povećanje od 17 odsto u odnosu na isti period lane, upozorila je ECB, koja je navela da je i broj banknota evra u opticaju takođe stalno povećavan od njihovog uvođanja 2002, na sadašnjih oko 12,5 miliona, preneo je Rojters.

Kao i u prethodnih šest meseci, novčanica od 20 evra je bila najčešće falsifikovana, s učešćem od 48,5 odsto u ukupnom broju krivotvorenih novčanica, dok je banknota od 50 evra na drugom mestu, s udelom od 34 odsto.

Najveći broj falsifikovanih evra, više od 98 odsto, otkriven je u zemljama evrozone, oko jedan odsto u drugim članicama Evropske unije, a manje od pola procenta u ostalim zemljama sveta.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image