• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpska fabrika stakla u rukama Srbijagasa

Ugovorom o konverziji potraživanja Srbijagasa prema Srpskoj fabrici stakla Paraćin, preuzimamo odgovornost za budućnost fabrike, izjavio direktor Srbijagasa Dušan Bajatović, prilikom potpisivanja ugovora.

Ugovorom o konverziji potraživanja Srbijagasa prema Srpskoj fabrici stakla Paraćin, preuzimamo odgovornost za budućnost fabrike, izjavio danas direktor Srbijagasa Dušan Bajatović, prilikom potpisivanja ugovora.

Dogovor je napravljen u Ministarstvu ekonomije i Vlada ga je podržala zaključkom, rekao je Bajatović, ističući da je uspostavljanje proizvodnje sada zajednički cilj sa kolegama iz Rubina, koji su ovim ugovorom postali manjinski vlasnici.

"Postoje obaveze prema ovom ugovoru koje Rubin mora da ispuni da bi zadržao svoje učešće u vlasničkom kapitalu u Staklari" objasnio je Bajatović.

"Mi ne ukidamo privatizaciju, ali praktično preuzimamo odgovornost za budućnost fabrike", naglasio je direktor Srbijagasa.

Bajatović je zaključio da, u ovom momentu, na neki način, preko Srbijagasa, država preuzima deo odgovornosti, jer je Srbiji stalo da se sačuva Srpska fabrika stakla.

Osvrćući se na ugovor sa Gaspromom o punjenju gasom skladišta Banatski Dvor, Bajatović je potvrdio da je taj ugovor završen u sredu i da se vreme do potpisivanja, bukvalno meri danima.

Čim se usklade obaveze naših, ruskih partnera i austrijske firme, ćerke firme Gasproma, počeće skladištenje gasa u Banatskom dvoru, istakao je Bajatović.

On je dodao da su u toku su i razgovori oko obezbeđivanja prostora u Mađarskoj, za skladištenje gasa namenjenog srpskom tržištu.

"Odmah po potpisivanju ugovora, prestaće punjenje gasa koji je komercijalno vlasništvo Srbijagasa, i počeće da se puni sa Gaspromovim komercijalnim količinama Banatski dvor", objasnio je Bajatović.

(Fonet)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

special image