Kompanija "Trivit" iz Bečeja počela je da proizvodi "tonus", veoma zdrav hleb bez brašna, napravljen od celih proklijalih zrna pšenice, po jedinstvenoj ruskoj recepturi.
Kompanija "Trivit" iz Bečeja počela je da proizvodi "tonus", veoma zdrav hleb bez brašna, napravljen od celih proklijalih zrna pšenice, po jedinstvenoj ruskoj recepturi.
Prema saopštenju kompanije, takav se hleb, osim u Rusiji, u svetu proizvodi samo u jednoj pekarskoj industriji u Minhenu.
"Ovaj proizvod je pre dvadesetak godina patentirao ruski akademik Vladimir Antonov, a 'Trivit' je počeo da ga proizvodi zahvaljujući ekskluzivnom ugovoru o koncesiji. Licencu strogo kontroliše moskovska firma 'Akadem produkt', koja je u direktnoj nadležnosti Ruske akademije nauka", saopšteno je iz kompanije "Trivit".
"Hleb 'tonus' pravi se samo od proklijalih zrna pšenice, bez konzervansa i aditiva, po specijalnoj tehnologiji koju su Rusi vekovima čuvali u tajnosti", rekla je Vera Šćepanović, direktorka firme "Trivit" na konferenciji koju su organizovali Privredna komore Srbije i program "Zdrava hrana - Zelena jabuka".
Objašnjavajući blagotvoran uticaj "tonusa" na zdravlje, dr Boris Banović, član stručnog tima "Trivita", je objasnio da je sadržaj hranljivih vlakana u tom hlebu 22 odsto, što je 20 puta više nego u hlebu široke potrošnje.
Izuzetno važna osobina hranljivih vlakana "tonusa" se ogleda u njihovoj absorbujućoj moći, pomoću koje se organizam lakše i brže oslobađa već stvorenih, čak i hroničnih naslaga štetnih materija.
Hleb obiluje magnezijumom, cinkom, selenom, gvožđem, manganom, akrom, kobaltom, silicijumom, vitaminima grupe B, folnom kiselinom, pantotenskom kiselinom, inozitolom i vitaminom E.
"Tonus" se može kupiti u svim većim trgovinskim sistemima širom Vojvodine i u "Merkatoru" u Beogradu. Uskoro se očekuje i prodaja u prodavnicama zdrave hrane širom Srbije.
(Tanjug)
Prema saopštenju kompanije, takav se hleb, osim u Rusiji, u svetu proizvodi samo u jednoj pekarskoj industriji u Minhenu.
"Ovaj proizvod je pre dvadesetak godina patentirao ruski akademik Vladimir Antonov, a 'Trivit' je počeo da ga proizvodi zahvaljujući ekskluzivnom ugovoru o koncesiji. Licencu strogo kontroliše moskovska firma 'Akadem produkt', koja je u direktnoj nadležnosti Ruske akademije nauka", saopšteno je iz kompanije "Trivit".
"Hleb 'tonus' pravi se samo od proklijalih zrna pšenice, bez konzervansa i aditiva, po specijalnoj tehnologiji koju su Rusi vekovima čuvali u tajnosti", rekla je Vera Šćepanović, direktorka firme "Trivit" na konferenciji koju su organizovali Privredna komore Srbije i program "Zdrava hrana - Zelena jabuka".
Objašnjavajući blagotvoran uticaj "tonusa" na zdravlje, dr Boris Banović, član stručnog tima "Trivita", je objasnio da je sadržaj hranljivih vlakana u tom hlebu 22 odsto, što je 20 puta više nego u hlebu široke potrošnje.
Izuzetno važna osobina hranljivih vlakana "tonusa" se ogleda u njihovoj absorbujućoj moći, pomoću koje se organizam lakše i brže oslobađa već stvorenih, čak i hroničnih naslaga štetnih materija.
Hleb obiluje magnezijumom, cinkom, selenom, gvožđem, manganom, akrom, kobaltom, silicijumom, vitaminima grupe B, folnom kiselinom, pantotenskom kiselinom, inozitolom i vitaminom E.
"Tonus" se može kupiti u svim većim trgovinskim sistemima širom Vojvodine i u "Merkatoru" u Beogradu. Uskoro se očekuje i prodaja u prodavnicama zdrave hrane širom Srbije.
(Tanjug)